Selecteer een pagina
Erg raar om deze posts te posten nu in deze gekke tijd. Maar voor in betere tijden, als alles weer een beetje normaal is (hoe lang dat ook duurt) wil ik jullie toch graag deze fijne riad tippen in Marrakech.
Voor nu: stay home en stay safe allemaal. Maar wellicht fijn om alsnog een beetje inspiratie op te doen van deze fijne plek.

De tweede plek waar we (mijn moeder en ik) geslapen hebben, mijn moeder en ik, in Marrakech, was Dar Titrit. Ik had deze riad al geboekt voor als we in oktober daar weer heen gaan met de kids. Maar ik was eigenlijk wel heel erg benieuwd, dus boekte ik het ook voor deze keer.
En dat viel zeker niet tegen! 

De riad zit op een goede locatie. We weren door de taxi afgezet bij het Pikala Bicycle center (een Hollands fiets verhuur center) en vanaf daar is het een paar minuten lopen naar de riad. We werden er gelukkig opgehaald door de manager van de riad, die de weg dus wist, anders was het wel verdwalen geblazen geweest. Maar na 1 keer dat stukje gelopen te hebben, wisten we het goed te vinden en is het vijf minuutjes lopen vanaf de riad naar bijvoorbeeld restaurant Le Jardin, Max and Jan en Le Jardin Secret.
Een goede, fijne buurt dus.

Op het dakterras is een dompelbadje te vinden, lekker verfrissend na het zonnebaden op het terras. Hier hebben we ook gegeten s’avonds en ontbeten.

Er zijn veel patio’s te vinden in de gemeenschappelijke ruimtes.

Het oranje van de sinaasappels zie je overal in deze riad terug komen als kleur accent.
Erg mooi!

Dit heerlijke bad is verwarmd en daar hebben mijn moeder en ik ook lekker in geplonst.

 


De eerste nacht zouden we slapen in de Cactus room, daar heeft uiteindelijk alleen onze bagage geslapen, omdat we dus toch een nachtje naar de Berber Lodge gingen (voor de rust even weg uit de medina) en de tweede nacht sliepen we in de Safran kamer.

Echt een aanrader dit! De locatie is toch wel erg belangrijk en vanaf hier loop je makkelijk in een paar minuten naar een aantal fijne hotspots toe. Ook met kinderen kan ik deze Dar aanraden. Ze hebben namelijk familie kamers met een eigen terrasje ook, waar je kan eten.

Van tevoren had ik een mailtje gestuurd met de vraag of ze wijn serveerden tijdens het diner en dat was geen probleem. Dus de fles “gris wine” (hele lichte rosé) stond al voor ons klaar!

Heerlijke plek waar we dus in oktober nog een keertje heen gaan!
Te boeken via booking.com, maar ze hebben het liever dat je rechtstreeks boekt op de website van Dar Titrit. Dat scheelt enorm veel kosten voor het hotel zelf. Dus dat ga ik nog eventjes aanpassen.

Liefs, Sanne