Selecteer een pagina

De volgende dag zijn we Essaouira in geweest. Een leuk kustplaatsje aan de kust van Marokko. Er hangt een art en ander sfeertje dan in Marrakech. Wel heel relaxed.

We zijn alleen wel de diepste krochten van de lokale food souks in gewandeld. Veel bedelaars…. Dieren…. Opengesneden koeien…. Drukte…. Dat werd Bo ietsje te veel allemaal. Daar vond ik zelf de sfeer ook echt minder dan in Marrakech. Toen zijn we maar een fijn tentje gaan opzoeken voor een drankje om even uit te rusten. We zaten even bij het super kleurrijke Salut Maroc. Helemaal niet mijn stijl perse natuurlijk, maar wel een leuke tent. En het uitzicht is geweldig: je kijkt zo over zee uit. Dus een welverdiende cola later gingen we vol kleur inspiratie weer de deur uit.

Echt shoppen heb ik niet gedaan deze vakantie…. Daar hadden de kinderen (en stiekem volgens mij de man ook) geen zin in. Dus ik heb niet eens een kleed meegenomen joh, deze keer. Hoe is het mogelijk?! Wel kocht ik wat dingetjes in Marrakech…. Maar niet echt veel dus. Ik kocht ook wat dingen bij een winkeltje op de weg naar Essaouira, vanuit marrakech. Allemaal winkeltjes langs de weg met alles van riet! Je snapt dat ik daar erg blij van werd….

En ook zijn we nog naar Siri Kaouiki Beach geweest. Een plek waar surfers hun lol op kunnen, er ook weer kamelen liepen en we een wandeling hebben gemaakt.

En in de middag zijn we toch weer neer gestreken voor een pizza bij Ocean Vagebond (die leuke strandtent). Echt gewoon een chille plek, waar het eten lekker was en waar de kids iets eerder dan 19.30 uur (wat dus eigenlijk 20.30 uur Nederlandse tijd was….) konden eten.

pictures: @enstijl

De rest van het verslag gaat weer verder in de volgende blogpost.

Liefs, Sanne