Selecteer een pagina

Drie en een half uur verder waren we in Essaouira. Wel een leuke road trip eigenlijk! Langs de weg zagen we geiten in een boom, we reden door verschillende dorpjes met alle drukte van dien. Best wel leuk: autorijden door Marokko! Er is in ieder geval op de meeste plekken genoeg te zien.

Aangekomen in Essaouira hebben we de spullen bij de riad gezet.

We sliepen drie nachten in Riad Baoussala, ongeveer 8 km van Essaouira af. Hier scheelde het ongeveer tien graden met Marrakech en was het lekker 25 graden. Perfect! De riad was meer een soort dorpje. Een soort, klein hippie dorpje, met ezeltjes die rondom liepen, de katten en twee honden. Bo is normaal erg bang voor honden…. Maar het ging wel goed eigenlijk dit keer. Hij kon er redelijk goed mee om gaan.

Hier hebben we de eerste avond heerlijk gegeten. Het eten in Marokko is een van de redenen dat ik het daar zo fijn vindt. Ondertussen waren Mari en ik allebei wel nog ziek van de buikpijn…. Dat was wel heel vervelend en daardoor hebben we, zeker van die eerste avond, veel minder kunnen genieten.

We zijn middags even wezen kijken op het strand van Essaouira. Daar zit een hele leuke strandtent: Ocean Vagebond. Daar zijn we uiteindelijk elke dag wel even wezen kijken, zitten en wat eten. Als het goed is, dan is het goed, dat idee. Hier zie je de kamelen lopen over het strand. Heel tof! Je wordt natuurlijk van alle kanten gecharterd om een kamelen rit te maken. Maar dat gaan we zeker niet meer doen. Het is erg zielig voor de dieren. En we hebben dat 1 keer gedaan omdat we dachten dat dat leuk zou zijn voor Bo en om die jongen van de kamelen een beetje te supporten, maar ik vond het daadwerkelijk vreselijk. Super hoog, eng en niks aan. En dus zielig. Dus dan was eens maar nooit meer.

Dus: “nee, we willen niet op een kameel rijden. Nee, we willen niet op een quad rijden en nee we willen niet met een kameel op de foto”. Dat moesten we wel steeds zeggen voor we de strandtent binnen gingen (voor de deur stonden al die gasten), maar eenmaal daar in de strandtent, hebben we heel relaxed gezeten en genoten van het uitzicht.

De eerste middag en avond in Essaouira waren dus goed bevallen. Ontbijt de volgende ochtend gelijktijdig met de ezeltjes was ook erg leuk. Ook de katten zaten bij ons. De Marokkaanse pannenkoeken die je krijgt met het ontbijt zijn zo lekker. Beetje honing erop en klaar.

pictures: @enstijl

Lekker kleurrijk dus: deze riad. Maar een hele fijne plek met een goeie sfeer. Een aanrader als je in Essaouira en omgeving bent!

Meer over Essaouira in de volgende blogpost.

Liefs, Sanne