Selecteer een pagina

We verbleven de volgende twee nachten (nacht 2 en nacht 3 van de vakantie) heerlijk in de Berber Lodge. Daar ben ik nu al een aantal keer geweest. Een keer met Mari en Bo (en Katja Schuurman overigens…. lees vooral deze vorige blog van een aantal jaar geleden over de berber Lodge even helemaal door….) en een keertje met mijn moeder. Het blijft een magische plek. Hier ervaar ik echt een totaal vakantie gevoel. Jip was hier ook meteen helemaal in haar element.

Alles is er mooi…. Alles is tot in de details doorgevoerd. Je betaalt ook wat. Maar ik vind het het echt waard. Want ik had nog nooit in m’n leven echt een vakantiegevoel ervaren. Tot dat ik hier binnen liep. Dat gevoel had ik nu weer. Heel relaxed….

Meteen toen we aan kwamen konden we daar heerlijk lunchen. Het is altijd drie gangen en echt zon onwijs lekker…. Lekkerste eten ooit.
Zo hadden we nu kip kebab op een stokje vers van de gril, met een verse guacomole, salade van verse linzen en venkel en als dessert een soort crumble.
Bo in zijn Maroc voetbal tenue, gekocht in de souks….
Zelfs het toilet is prachtig….
Deze krukjes van kurk wil ik ook joh!
Deze foto kom je vaak tegen op Pinterest. Het is dan ook wel echt een geweldig hoekje….

We hadden dit keer gekozen voor de familie kamer. Echt fijn! Een heerlijk ruime kamer met een gedeelte met een twee persoonsbes voor ons en een aparte kamer voor de kinderen met twee eenpersoonsbedden erin. In het midden van de suite een badkamer met een grote douche en toilet en een privé terras. Ideaal!

’s avonds klommen we de berg op en keken we naar de mooie zonsondergang. Best wel heel bijzonder altijd vanaf daar….
Naast de Berber Lodge ongeveer ligt de winkel Coucou chamelle. Erg leuk om daar even een kijkje te nemen….

Ok, het kost wat, het is zeker niet goedkoop hier. Maar dit maakt me zo ontzettend blij. En voor het ultieme vakantiegevoel wil ik best wel betalen. Toch? Hier komen we zeker weer een keer terug. Ik kijk er nu al naar uit….

pictures: @enstijl

Na twee nachtjes Berber Lodge gingen we weer verder met onze huurauto. Naar een plaatsje aan de kust waar we nog nooit eerder geweest waren: Essaouira. Daarover meer in de volgende blogpost.

Liefs, Sanne