Selecteer een pagina

We zijn dus weer in Marokko geweest, jongens. Dit keer met z’n viertjes. Even Jip laten zien hoe mijn lievelingsland eruit ziet. Bo was natuurlijk al een keertje (in 2018) mee geweest, dus hij kon alles laten zien aan jip. Vond hij zelf. En idd: dat ging best goed. Jip had nog nooit gevlogen, maar dat ging helemaal goed. En bij Bo ging het ook, afgezien van wat oorpijn tijdens het dalen op de heenreis, goed.

Eenmaal aangekomen in Marrakech voelde ik meteen weer dat thuis gevoel wat ik elke keer ervaar als ik daar ben…. Ongeveer geen pijn meer in mijn lijf en ik vind het allemaal even mooi en bruisend en ik krijg er energie van. Ja, het is heel druk en je bent aan het eind van de dag compleet overpirkkeld door alle mensen, geuren, smaken, geluiden (vooral) en dieren en auto’s en scooters om je heen. Maar je wordt wel daar op elke hoek van de straat weer geïnspireerd door diezelfde geuren, smaken, mensen, geluiden en kleuren. We hebben eerst geluncht bij Le Jardin, toch een van mijn favoriete plekjes in Marrakech, zeker voor lunch. Even een dikke tip: kies als dessert (want waarom niet bij de lunch ook een dessert?!) het perentaartje…. That’s all I am saying….

Ook zijn we nog even naar le Jardin Secret geweest. Een prachtige oase midden in de medina waar je even kan chillen, genieten van de rust en je ogen uit kan kijken. Zeker een aanrader. Zodat iedereen even op adem kan komen.

Natuurlijk zijn er nog zoveel meer leuke, mooie tentjes (Nomad, Cafes des Epices, L’mida, kabana, Shtatto).

Maar met twee kids is shoppen en dan steeds ergens even wat drinken toch niet helemaal wat je wil. Tenminste, wij waren natuurlijk al vanaf 04.00 uur (want vroege vlucht vanaf Schiphol), dus we waren allemaal moe en hadden zin om in onze riad te gaan chillen.

We sliepen de eerste nacht in Riad Inchira. Een privé riad die ik had geboekt via airbnb. Heel fijn: we hadden de hele riad voor ons zelf. Er was wel een manager om ons welkom te heten en ons op weg te helpen en iemand die heerlijk voor ons heeft gekookt die avond, maar verder hadden we de plek voor onszelf. Mag ook wel met onze drukke kinderen…. Zo konden ze ongestoord plonsen in de plunge pool (een ondiep zwembad wat wel degelijk lekker verfrissend was met 32 graden) op het dakterras. Op datzelfde dakterras hebben we s’avonds ook heerlijk gegeten. Ik denk echt de beste chicken lemon tajine die ik ooit heb gegeten.

Er waren drie slaapkamers in de riad. De kids sliepen in een kamer en wij in de andere kamer beneden. Aan de binnentuin.
pictures: @enstijl

De volgende ochtend werden we door de taxi op een gegeven moment (na een super fijn ontbijt) afgezet bij het vliegveld en dat was het….

Nee, grapje. Bij de het vliegveld was een autoverhuurbedrijf waar we een huur auto gingen ophalen. Ik heb de hele tijd rondgereden, door Marokko! Zo cool. Voelde me best wel stoer. Het verkeer is daar net India af en toe. Dat zeggen de locals ook. Dus veel getoeter, een drukte van jewelste en af en toe loslopende honden of ezels op de weg. Maar het ging me prima af, al zeg ik het zelf.

Dus op naar de volgende bestemming…. Hier later meer over….

Liefs, Sanne