Selecteer een pagina

Mari en ik zijn een weekend naar Mallorca geweest.

Helemaal te gek, dat we eventjes met z’n tweetjes weg konden. Dat was alweer een tijdje geleden en ik kon oppas regelen. Jip bij mijn ouders en bo bij mijn schoonmoeder: top!

Dus ik dacht: dan gaan we ook meteen lekker de warmte opzoeken (met al die depressieve kou en regen hier in Nederland). Dus wij gingen vrijdagavond van Eindhoven naar Palma. Een vlucht van net ietsje meer dan twee uur. Perfect! Ideaal ook (en wel nodig) om een autootje te huren op het vliegveld van Palma, dan kan je lekker rond touren.

Mallorca is een stuk groter dan Ibiza. Ik had me daar best een beetje in verkeken. Maar het eiland is prachtig. Ik had in eerste instantie het cooks club hotel geboekt, bij het strand van Palma. Lekker centraal dacht ik en het hoort bij de casa cook hotels en dat zit eigenlijk altijd wel goed…. Hmmzz. Dit was wel echt iets minder. Vond het meer een soort hostel met wel een toffe inrichting. Ontbijt was heerlijk en je zit heel mooi tussen de grote, groene palm planten. En: het is betaalbaar. Maar het publiek is wel echt minder en de muziek stond op zondag middag zo hard dat ik er helemaal naar van werd. Klinkt overdreven, maar ik kon het niet hebben gewoon.

Dus we hebben er uiteindelijk maar 1 nachtje geslapen en de overige twee nachtjes hebben we geslapen in het Bikini and mountain hotel in Soller. Port de Soller ook echt leuk om s’avonds wat te eten of drinken (wel een beetje een klim van het hotel naar het haventje).

Dat hotel vond ik een heeeeel stuk fijner en relaxter. En deze plek kan ik echt iedereen aanraden.

Dat is meteen dus een dikke tip op Mallorca: dit hotel.

Kleurrijk he? Voor mijn doen? Ja, zeker. Maar de hele sfeer was erg relaxed. Het ruikt er heerlijk, de muziek is fijn, de cocktails vet lekker en de ambiance is bedoeld om lekker te chillen.

En ook het restaurant van dit hotel: neni Mallorca. Echt super goed en lekker gegeten en wat fijn dat we daarna door konden rollen naar onze hotelkamer. We aten er een verrassend menu en dit is altijd leuk en dan hoef je zelf lekker niet te kiezen. Het uitzicht s’avonds met de ondergaande zon is ook echt prachtig.

Ik heb ook nog een binnenkijker gefotografeerd op Mallorca (die volgt heel snel). Dus toen hebben we ook een klein stukje van Palma gezien. Palma de Mallorca wordt ook wel klein Barcelona genoemd. En wat we ervan zagen: is prachtig!

Mallorca is eigenlijk veel te groot voor 1 weekend en je kan er makkelijk drie weken rond touren denk ik. Van strandje naar strandje (cala naar cala) is vaak ook maar 1 weg die in km niet zo lang lijkt, maar waar je zo 1,5 uur over doet (veel klimmen enzo).

Wat ik echt aanraders vond? Lunchen op het strand bij Patiki in port de Soller. Heerlijk gegeten en de sangria was om bijna nog een karaf van te bestellen.

Even een drankje (of lunchen als we hadden gereserveerd) aan het strand in de cala van Deia (bij Cas Patro March). Heel mooi stukje daar! Wel dus even reserveren!

De strandjes die echt heel mooi zijn?

 • cala d’es Moro
 • Cala Varques
 • Cala Mesquida
 • Cala Agulla
 • Cala Pi
 • Cala s’almunia
 • cala Deia
 • Cala llombards
 • Cala de sa calobra
 • cala Mitjana
 • cala gat

Bij Cassai in Les Salines kan je heerlijk lunchen (goeie sushi!):

Natuurlijk was dit weekendje Mallorca veel te kort.

En ja, je kan wel weken struinen over dit eiland. Dat weet ik zeker.

Maar goed, dat komt wellicht de volgende keer.

Want naar dit eiland wil ik zeker nog een keer terug!
Liefs, Sanne