Selecteer een pagina

Nou, we kunnen dus zo goed als niks, nu in deze lockdown. Maar laten we ons vooral focusses op wat er nog wel kan!

Want hoe fijn is het als je niet zelf hoeft te koken? Dat is toch al een mini feestje op zich? Dus haalden wij dit weekend een foodbox op bij Beachclub de Branding dat in de winter de Winterlodge heet. Dit is in Noordwijk, dus dat was al een uitje. Daar stonden kerstboompjes rondom de strandtent, was er een vuurtje aan en het sfeertje was goed. Eventjes de boxen oppikken en weer gaan, maar toch: je bent er even lekker uit. Toch?

Je ziet meteen even de ondergaande zon. Dat is mooi meegenomen.

all pictures: @enstijl

Thuis heb je dan de foodbox: een doos voor twee avonden een drie gangen menu met z’n tweetjes. Wij hadden zaterdagavond een etentje en hadden dus twee foodboxen besteld. Heel fijn: de instructies voor het klaarmaken of opwarmen van het eten zitten erbij, inclusief een playlist die het hele sfeertje compleet maakt. Leuk!

Horeca moet creatief zijn nu. Dus is de Plantage (in Vogelenzang, ons nieuwe dorp) een markt begonnen toen de horeca dicht moest. Nu is er dus een soort landmarkt met allerlei heerlijke producten die de horeca normaal allemaal inkoopt, nu beschikbaar voor de consument. Denk aan lekker vlees van de Lindenhoff bijvoorbeeld of brood van bakker Mama’s. Ideaal voor de kerstdagen ook: doe hier je boodschappen!

Toujours is een van de fijne restaurants die Haarlem rijk is. Die zijn  nu in corona tijd Traiteur Toujours gestart. Luxury fries en sushi. Nu al een top combinatie!

Sowieso is een van de beste tips: mooie routes door Nederland rijden. Wij gaan vaak richting Bergen (ook weer voor een welverdiend frietje….) of naar de Beemster. Bijvoorbeeld een rondje langs de Rijp en de leuke plaatsjes daarom heen.

Maar bij Camperduin (nog ietsje meer Noord-Holland) kan je heerlijk wandelen over een breed strand, waar het niet altijd helemaal vol is.

Sommige strandtenten (die normaal het hele jaar mogen staan) hebben afhaal mogelijkheden en dat is natuurlijk ook niet verkeerd na een winterse strandwandeling. 

Bij de Amsterdamse waterleidingduinen kan je heerlijk wandelen en Boshut ’t Panneland (ongeveer tegenover ons nieuwe huis) is ook open voor afhalen. Een broodje kroket, een kopje erwtensoep of warme chocolademelk gaat er bij mij toevallig altijd wel in na het wandelen.

Nou, dat waren een aantal tips voor hier in de buurt.

Maar zo zijn er vast nog allerlei dingen te verzinnen die we nu wel nog kunnen doen. En natuurlijk geldt wel: mijd de massa en houd die afstand!


Liefs, Sanne