Selecteer een pagina
We zijn een aantal dagen naar Lissabon geweest. Met z’n tweetjes op stap. Even niet de hele dag “mama” om je heen horen en eventjes met z’n tweeën een nieuwe stad ontdekken is sowieso al erg fijn natuurlijk. Ik mistte ze wel hoor, de kids. Maar ze waren lekker logeren bij opa en oma (mijn ouders) en dat is al zo vertrouwd voor ze. Dus dat is wel echt fijn!

Het vliegen was weer heel erg eng…. Maar met hetzelfde recept als de vorige keer in mijn mik (en in mijn broek….) is het me gelukt. En daar ben ik best wel heel erg trots op. 

En wat je dan ziet vanuit de lucht is toch wel heel erg bijzonder….

En hoe leuk is het dan als je een nieuwe stad gaat ontdekken en dat dan tof blijkt te zijn, zoals Lissabon. Echt een stad waar veel te doen is!

Ik was nog nooit in Portugal geweest. Door de enorme vliegangst had ik natuurlijk tot vorig jaar überhaupt nog nooit gevlogen. Maar Lissabon stond wel hoog op mijn lijstje van stedentrips die ik graag wilde maken.

Toen we aankwamen was het daar 18.00 uur (het is daar een uurtje vroeger….). Toen nog naar het hotel om in te checken enzo. 

Ik had 262 Boutique hotel uitgezocht. Een fijne locatie (aan de “pink street”) en leuke kamers. 

In de “pink street: worden veel instagram pictures gemaakt…. Maar verder vind ik het niet heel bijzonder eigenlijk.

A room with a view….

Het ontbijt was goed (met de fijne pastel de nata taartjes). 

Wat wat minder was, is dat er geen lift zit in het hotel. Was dus behoorlijk sjouwen elke keer, naar de vijfde verdieping. 


Na 1 nacht mochten we switchen naar een kamer op de tweede verdieping. Ook weer een erg leuke kamer. Maar die verdieping (in iig kamer 204 die wij hadden) kan ik je toch niet aanraden…. Het is gelegen boven een discotheek en we hebben er behoorlijk wakker van gelegen. Dus ik zou even vragen of je een kamer kan krijgen waarbij je daar geen last van hebt.


We aten dus (voor ons doen) die avond pas wat laat in een tentje om de hoek bij het hotel. Prima gegeten!

Het weer was vaak niet zo lekker als ik gehoopt had. Dat was echt balen.
Maar daar heb je toch niet zo veel over te zeggen. Dus just: go with the flow. En het doen met wat je wel hebt! 
Zo hebben we echt wel wat zon gehad, dus dat viel best mee!

Dus wij hebben alsnog wel een scooter gehuurd op maandag en een toffe tocht gemaakt van Lissabon naar Sintra. De scooters huurden we in de stad.
Wel gewoon een jas aan (en handschoenen), dat zeker, maar dat was goed te doen hoor! Lekker zo rondrijden.

Ik heb altijd vespa’s gehad, dus het rijden op zo’n ding was ik wel gewend. Dit was een 125 cc scooter, dus wel even wat meer power dan de scooters die ik gewend was.
Echt een lekker gevoel van vrijheid geeft het om met zo’n ding rond te touren.

Ik vond dit echt zo gaaf om te doen! Op een gegeven moment heb ik hardop “wiehoeee!” geschreeuwd toen ik daar zo reed en een mooi baaitje zag verschijnen om de bocht. Beetje raar…. En niet iets wat ik dagelijks doe. Maar het was een geluksmomentje hoor! Rijd zeker even langs uitkijkpunt: Boca do Inferno.

Het stukje bij Gauncho’s is echt tof, een waar surfers oord.

Iets minder was het toen het ging regenen. De haarspeldbochten en de gladde straatjes waren soms best een beetje spannend, maar alsnog hebben we genoten van het uitzicht overal.

Sintra is een mooi, oud stadje en prima om te bezoeken. Ik vond het niet spectaculair en het is heel toeristisch, dus duurder en vol.

Op de terugweg hadden we even een stop in Cascais. Echt een leuk kustplaatsje met een prachtig strand. Zeker bezoeken!
Terug naar Lissabon omdat ik al donkere wolken zag aankomen. En het ging me toch een partij plensen hee…. Niet normaal. Echt: we waren tot op het bot zeik en zeik nat. Op zo’n scooter met dunne bandjes is dat niet heel geweldig. Een klein beetje spannend zelfs.
Gelukkig konden we in het hotel even warm douchen, want ik had het echt behoorlijk koud ook.
Afgezien van dat regen gedoe, was deze scootertocht echt onwijs de moeite waard en het leukste van de hele mini vakantie.

In Lissabon hadden we niet echt super lang de tijd, dus we wilden de Taag oversteken met het pontje en zitten bij Ponte Final. Een mooi plekje, schijnt. Want het was dicht op dinsdagen! Dus we zijn niet geweest helaas….

Wel hebben we de trammetjes gezien. En we waren niet de enige die daar een foto van maakten….

Deze feestelijke straat.


Dit tramritje duurde daadwerkelijk 2 minuten…. Maar toch…. Wel mooi in een trammetje gezeten! We zijn ook nog even mee geweest met tram28, waarvan iedereen zegt dat je die moet nemen. Maar dat was zo achterlijk druk, dat we na twee stops daar weer uit zijn gegaan.

Overal zie je mooie tegeltjes….

In een tuktuk door Lissabon heen. Niet super comfortabel, wel leuk! En beter dan lopen (zo steil overal….!).

Wel hebben we LX Factory bezocht, waar we met de tuktuk heen zijn gegaan.
LX Factory was echt heel tof! Hier heb ik een nieuwe tattoo laten zetten, bij (toevallig) een Nederlander die daad werkte in een tattoo shop. 

We hebben in LX Factory geluncht bij Cantina. We waren de enige, maar dat lag vooral aan ons. 12.00 uur stipt waren we er, zodat we even wat konden eten voor ik de tattoo kreeg. Pas vanaf 13.00 uur stroomden de mensen een beetje binnen.

Ook hebben we na de tattoo een lekker drankje gedronken op een dakterras bar. De naam weet ik niet meer precies…. Maar het is gelegen op de vierde verdieping van het achterste gebouw van LX Factory. Net na een sushi restaurant ga je het gebouw in.

Aanrader: deze doughnut met varkensvlees. Een soort fluffy bitterbal? Klinkt heel aantrekkelijk toch?

Het uitzicht is daar niet verkeerd namelijk….

En de wc’s zijn ook de moeite waard….


We zijn langs Park geweest, een tof restaurant op een dakterras van een parkeergarage, maar dat was helaas gesloten op maandag…. Dus check de openingstijden van tevoren zeker even.  En hoe je er komt? Je zoekt het adres op, dan ga je naar de vijfde verdieping van de parkeergarage en nog twee keer een hoekje om en je bent er….
Het uitzicht daar was wel geweldig!

De Time Out market zijn foodhallen. Nou kennen we dat natuurlijk al wel een beetje. Van Amsterdam en Rotterdam enzo. Dus wij vonden het vooral erg toeristisch, druk en duur. We hebben er wel nog even een Pastel de Nata gehaald uiteraard….

Op de laatste avond in Lissabon aten we bij Populo. Een fijn restaurant met lekker eten (de burrata….). Ook het interieur was goed:

Een samenvatting: Lissabon is tof en vooral erg leuk in combinatie met het bezoeken van het strand en plaatsjes als Cascais. 
Super tips?
– huur een scooter en maak een tochtje langs de kust. Vooral het plaatsje Cascais is echt een aanrader!
– het hotel 262 Boutique hotel is een aanrader, als je maar weet dat er geen lift is en je niet de kamers boven de discotheek boekt.
– LX Factory zeker bezoeken
– Fotografeer tram 28, maar ga er niet perse in
– check de openingstijden van hotspots die je wil bezoeken!
– het schijnt dat er op zondag een leuke markt en live muziek is bij LX Factory!
– Doe goeie schoenen aan en neem zeker af en toe een Uber of een tuk tuk (ook hebben ze elektrische stepjes), want Lissabon is kneiter steil….

Liefs, Sanne