Selecteer een pagina

Met deze warme kleuren is er meteen veel sfeer bij gekomen in ons nieuwe huis.

Ik heb de kleur Pomme (in betonlookverf) van betonlook.nl weer gebruikt. Die had ik achter de keuken in ons vorige huis en dat was zeer goed bevallen. Dus in dit huis heb ik het ook weer toegepast. En wel in de zitkamer. Een warme kamer (letterlijk, want de houtkachel staat hier) waar ik een fijn cocon gevoel wilde creëren. Op de bank kruipen, voor de kachel, serie aan, muziek aan. Dat gevoel. En daar past deze kleur perfect bij, bij die sfeer. Vind je niet?!

Ook wilde Mari heel graag een zwarte muur…. Ik vind het gewaagd en ben benieuwd hoe lang het deze kleur blijft…. Haha. Maar ik heb met bloed, zweet en bijna tranen deze muur (waar de houtkachel en de tv tegen wegvallen zo) een soort van zwart geverfd, met de kleur: Lave van betonlook.nl

In de slaapkamer een iets meer fris kleur, rustig. Zodat we daar rustig kunnen slapen en hopelijk weer fris wakker worden. Daar ging ik voor de kleur: Lodge van Culte Walls (een mooi nieuw merk met hele mooie kleuren).

Kast is trouwens via basiclabel en deze hebben we laten inbouwen…. Heel erg blij mee! Hier later meer over!

Beneden mocht het allemaal nog ietsje lichter. Rust en een opgeruimd huis, dat werkt goed. Zeker voor een chaotisch figuur als ik ;). Hier is ook de keuken en veel licht. Dus lieten we de muren en het plafond verven met kalkverf in de kleur: Lin Plus. De vloer en de keuken zijn gedaan met microcement in de RAL-kleur: F3.08.75

Dat is ietsje grijzer dan de muren, maar ook een lichte zandkleur, die er goed bij past, vind ik.

In deze ruimte zie ik onszelf voornamelijk in de zomer zitten met de deuren open naar de tuin. Een zacht briesje dat naar binnen waait, een hangmat en verder een plek om lekker te eten. Rust en kalmte dus. Dat zie je terug in deze zachte kleuren.

De kinderkamers mochten wat gekker en vooral ook: daar hebben de kinderen zelf nog invloed op gehad. En deze muurtjes kan je ook snel weer een ander kleurtje geven, vind ik, als je het zat bent. Dus bij Jip ging er een soort roze warme kleur op de muur: Nigiri (van Lab paint) in chalkpaint. En die combineerde ik met de kleur: Blanc (betonlookverf) van betonlook.nl Een hele goeie, mooie combinatie vind ik. En vindt Jip ook!

In de kamer van Bo heb ik 1 wand in de kleur Beurre (van betonlook.nl, betonlookverf) geverfd. En de rest met de kleur: Le Pain (ook betonlookverf, van betonlook.nl). Het past goed bij elkaar vind ik! En het geeft de kamer een subtiele kleur, subtiel stoer en fijn neutraal ook zo voor een jongenskamer. Het past ook goed bij de kast (die de vorige bewoners voor ons lieten staan) die op zijn kamer komt. Dus goed geslaagd! Vindt ook Bo…. 😉

Dus ja, veel muren hebben weer een kleurtje gekregen in dit huis. Kleur zorgt voor sfeer. Dat zeker. En wie weet ga ik binnenkort nog wel wat muurtjes verven joh. Je weet het niet!

Liefs, Sanne