Selecteer een pagina

Ok, het is zeer zeker subtiel: maar we hebben wat kleur in de woonkamer. Niet alle muren zijn meer wit en dat bevalt heel goed. Ik koos voor de woonkamer voor een lichte kalkverf van betonlook.nl

De kleur: Lin Lisse ging op de muur. De muur achter de tv moest ik twee lagen geven en de andere muur maar eentje. Ligt ook een beetje aan de lichtinval en aan de muur (de muur achter de tv pakte niet zo goed, op de een of andere manier).

De kalkverf van betonlook.nl moet je zelf mengen. Je krijgt een witte, neutrale kalkverf en een zakje met pigment poeder (op kleur). Aan de pigment met kleur voeg je wat water toe en dit moet je goed mengen. Daarna gooi je dit bij de neutrale, witte kalkverf. Ook dat meng je heel goed door en dan breng je de kalkverf aan met een blokkwast. Met vegerige (niet al te secure) bewegingen. Een kind kan de was doen (dat doen ze nooit trouwens…. valt me op).

Het effect is dus heel subtiel, maar veel warmer dan de witte muren. Een andere muur in de woonkamer (waar de polyester tafel voor staat en de hangmat aan hangt) verfde ik met een laag betonloodverf in de kleur: Blanc.

Deze betonlookverf is al op kleur en hoef je dus niet zelf eerst te mengen. Ook deze kleur past weer goed bij de meubels en bij de rest en kleurt ook goed bij de vloer. Voor de achterste muur in de woonkamer ging ik voor de kalkverf in de kleur: Saint Claire. Een wat donkerdere, warme teint. De kast (met ibiza look, vondst op marktplaats) staat er goed bij! En deze muur kon wel een wat donkerdere kleur gebruiken (vanwege het grote dakraam daarboven).

Ik ben onwijs blij met de sfeer die deze kleuren geven aan de woonkamer. Het geeft een geborgen gevoel, net wat ik graag wilde voor de woonkamer (waar we vooral lekker op de bank chillen, tv kijken en muziek luisteren).

Benieuwd welke kleuren ik heb gebruikt in de rest van ons nieuwe huis? Houd dan vooral mijn blog en instagram account in de gaten!

Liefs, Sanne