Selecteer een pagina
Er moeten straks in het nieuwe huis weer een aantal ruimtes worden ingericht en ik kan echt niet wachten….

Dus mag ik ook weer fijn nadenken over de kleuren op de muren.

Voor ons huis gebruiken we Vestingh verf. Dus ik ben best een beetje een tijdje bezig geweest met het uitzoeken van de juiste kleuren.

Dit is altijd, vind ik, erg leuk om te doen.

Op pinterest en met daarnaast de kleurenwaaier ga ik aan de slag. Combinaties van verschillende kleuren maken en kijken wat het beste bij elkaar past.

Op Pinterest zie je terug dat we voor aardetinten willen gaan:

Ook ben ik in de winkel van Vestingh in Bussum gaan kijken. Dan zie je zoveel kleuren, dus veel inspiratie.

Ik wil in dit huis niet zoveel witte muren meer. Ik wil warme kleuren combineren met zwart. Ik heb in Marrakech heel veel inspiratie opgedaan en het liefst zou ik van ons huis the Berberlodge 2.0 maken. Maar dat soort echt warme tinten werken vooral goed in een heerlijk warm klimaat en in bepaalde materialen. De muren daar zijn veelal van leem en er is veel tadelakt gebruikt. Dat soort materialen werken in Nederland minder goed. Ook is het huis wat we gekocht hebben wat klassieker qua stijl. En wil toch ook de styling daar een beetje op aanpassen.

Dus klassiek met warme tinten en Marrakech invloeden. Zal ik het zo noemen?
De kleur Mushroom van Vestingh sprak mij meteen al aan. Een lichte beige tint/zand kleur. Ik haat champignons, dus wel op zich frappant dat ik nu voor Mushroom ga voor veel van de muren.

Mushroom combineert heel goed met zwart. De kozijnen op de eerste verdieping worden zwart: Pure Black om precies te zijn. Het gedeelte waar ons bed komt te staan (een bed in de woonkamer???!!) wordt een stukje geverfd met de kleur: Soft Black. Net ietsje lichter zwart (huh?) dan Pure Black en met een soort bruinige ondertoon. Erg mooi!

Voor de kinderkamers wilde ik ook een rustige, warme tint. Dus voor Bo’s kamer koos ik voor Brown Wood en Mushroom en voor Jip’s kamer ging ik voor Mushroom. Hele huis zit vol Mushroom straks! Haha. Mijn nieuwe favoriete kleur.

De hal van de overloop op de tweede verdieping is geverfd in Rocky Salt. Het is net geen wit zeg maar.
Op de begane grond komt er nog: Strong Garlic in de speelkamer.

De kleuren die we gebruiken van Vestingh in ons nieuwe huis is dus een naturel kleurenpalet geworden: 
– Mushroom
– Soft Black
– Pure Black
– Strong Garlic 
– Rocky Salt
– Brown Wood

Op de vloer op de tweede verdieping gebruiken we ook de witte vloercoating (speciale verf voor een houten vloer) van Vestingh en op de eerste verdieping hebben we de visgraatvloer geschuurd en daarna behandelt met twee lagen matte transparante vloercoating van Vestingh. Je raadt het al: ik ben fan van hun. Goede service en hele mooie, prettige verf om mee te werken.

Wat vinden jullie ervan?

Liefs, Sanne