Selecteer een pagina
Yvet (styliste voor tv-programma Eigen Huis en Tuin) woon klein, maar zeker heel erg fijn. in Assendelft, waar ze al haar hele leven woont en ook haar ouders nu nog wonen heeft ze een leuk appartement gekocht vier jaar geleden. 
Yvet werkt nu al 10 jaar voor Eigen Huis en Tuin. Het is ontzettend leuk en ook een hele drukke baan. Ook daarom vindt ze het fijn na een lange werkdag terug te keren in het rustige dorpje Assendelft. Het is hartstikke centraal gelegen. In 20 minuten zit ze in Amsterdam, Haarlem of Alkmaar.


Deze geweldige pauwenstoel vond Yvet op zolder onder het stof bij haar tante! Dat is nog eens een top vondst!

De werkplek van Yvet. Hier zit ze vaak s’avonds nog wat te werken of lezen.

Haar vader is handig en heeft een timmerbedrijf, hij heeft dus meegedacht over de indeling van het huis. Het is eigenlijk zo een beetje een loft-achtige indeling geworden. Zo is er ook een aparte eethoek ontstaan, zodat je de borden en de pannen na een gezellig etentje niet meteen hoeft op te ruimen en gewoon verder kan borrelen zonder de vuile was te hoeven zien. Het wandje tussen de zithoek en eethoek fungeert meteen ook als tv-meubel. Handig!


 Ook de opbergruimte onder het werkgedeelte in de woonkamer is slim bedacht (in de lades daaronder zitten alle schoenen van Yvet). 

En ook de luiken voor de ramen aan de zijkant zijn door vader gemaakt. Cool: met die sterren erin!

Koken doet ze niet heel vaak, maar: stylen in de keuken dan wel weer!

Je ziet echt meteen dat Yvet stylist is. Overal in het appartement zijn mooie gestylede hoekjes te vinden. Alles is goed op elkaar afgestemd. Veel mooie, oude zwartwit foto’s, accessoires, goud en on trend.

Haar droom zou zijn om ooit een huisje helemaal op te knappen. Een huis met mooie, hoge plafonds, sierlijsten, dat werk. In de stijl van een Parisienne?  Of gaat ze meer voor de Bali stijl die ze helemaal heeft ontdekt toen ze afgelopen zomer op Bali was?

Haar slaapkamer heeft een plankje wat ruimte biedt voor al haar verzamelde moois.

all pictures: @enstijl styling: Yvet van Riek
Ook in de badkamer zijn de nodige hoekjes mooi gemaakt.

Toen ik vroeg aan Yvet wat ze het leukste vindt aan haar baan als styliste, zei ze:
Ik vind het leukste aan mijn werk dat de ontwerpen die je aflevert werkelijkheid worden. Je tekeningen komen tot leven, het inrichten en stylen van de ruimte is het puntje op de i en de blije mensen daarna is een cadeautje! Heel gaaf!”

Een Vitra Eames Loungechair staat hoog op het verlanglijstje. Deze stoel heeft Yvet altijd al gewild, maar ze vindt het nu nog een beetje zonde om erin te investeren. Voor nu blijft het dus nog even op het lijstje staan. Waar ze wel van af zou willen? Alle losse troep. Een stylist heeft veel spullen. Herkenbaar! Maar daarom moet je wel echt zorgen voor veel opbergruimte. Opbergruimte die dan wel helemaal uitpuilt. Dus elke keer als ze een kast open doet, valt alles er ongeveer uit. Maar: voor de stylingklussen zijn die spullen dan ook wel weer handig natuurlijk! Dus echt dingen weggooien, daar is ze niet zo goed in. Waar ze ook niet zo goed in is, is het bed opmaken. 

Styling: daar is ze dus wel enorm goed in en daarom was het een feestje om binnen te kijken in deze coole woning in Assendelft!

Bedankt voor je gastvrijheid Yvet!

Liefs, Sanne