Selecteer een pagina
Toen we vertelden tegen vrienden en familie dat we de keuken wilden verplaatsen, verklaarden veel mensen ons een beetje voor gek. “Hoezo?! Jullie wonen er pas net?! Waarom moet alles nu alweer anders?!” waren veel gehoorde zinnen. Maar: als wij (vooral ik) iets in ons hoofd hebben, gaat het er niet meer uit. Dus: werd de keuken verplaatst. Dit had wel wat voeten in de aarde. We moeten nu namelijk op inductie gaan koken…. 
Maar dat valt me alles mee hoor!

Uiteraard plaatste ik de metalen tegels van zocohome weer achter het kookgedeelte.


En ook warm water was wat lastig, dus hebben we een plint boiler geplaatst om wel warm water te hebben. We hebben de keuken een stukje ingekort, anders zou het niet gaan passen. Een gedeelte wat we eraf gehaald hebben (1 lade stuk zeg maar) hebben we in een soort kast gemaakt onder de trap. 

We plaatsten een oud vintage raamkozijn op het werkblad van de keuken als een soort afscheiding tussen de keuken en de bank.

Zoveel ruimer is ons huis zo! De tafel kan namelijk nu helemaal vooraan staan (doordat de keuken daar weg is) en dit schept in het midden zeeën van ruimte. Voor de keuken dus.

Alleen hadden we aan die kant van de kamer geen ruimte meer voor onze smeg koelkast…. Maar ook dat is geen probleem. Want die staat nu te shinen aan de overkant van de keuken, als een opzichzelfstaand designmeubel.

En: het bevalt onwijs goed: onze keuken op deze nieuwe plek. We hadden afgelopen weekend een soort mini housewarming voor wat vrienden. Eten aan tafel aan de voorkant van de woonkamer, in het midden de keuken waar een feestje zich toch vaak naar toe verplaatst en dan daarachter het zitgedeelte met de bank en de openslaande deuren naar buiten waar we een vuurtje in de buitenhaard aangezet hadden. Top!

Liefs, Sanne