Selecteer een pagina
Ik heb zelf natuurlijk enorme vliegangst. Gehad? Nou, het is zeker niet zo dat ik nu heel relaxed het vliegtuig in stap. Helemaal niet zelfs.
Maar ik ben in ieder geval gegaan! En heb nu al vier keer (Marrakech heen en terug en Lissabon heen en terug) gevlogen. En in de herfstvakantie in oktober gaan we dus weer vliegen. Dit keer met z’n drietjes: Mari, Bo en ik. Jip blijft een weekje bij opa en oma….

Nou heb ik laatst een blogpost over Bo geschreven. Het is niet de makkelijkste….


En hij kwam opeens ermee afgelopen zomer vakantie dat hij het heel erg eng vindt en niet mee wil naar Marrakech, vanwege het vliegen. Onwijs balen natuurlijk. Vooral omdat we alles al geboekt hadden en we dit gewoon heel graag samen met hem wilden doen. Dus kreeg ik via instagram van jullie allemaal tips, die ik graag eventjes met jullie wil delen: 
– Zo organiseert KLM speciale kijk dagen voor kinderen. Hier zijn wij niet naar toe geweest. Maar we zijn wel weer een middagje gaan vliegtuig spotten.

– Ga vliegtuig spotten met de kind is dan ook de tweede tip. Je hebt een echte “vliegtuig spotten” hotspot (hier wist ik eerst niks van), met zelfs een frietkraam en onwijs veel mensen….

– KLM heeft ook speciale vliegfilmpjes op youtube staan.

– Laat ze een bubbel of een schild voor zichzelf om zichzelf heen visualiseren. Daardoor kunnen ze enge dingen wat beter aan, omdat ze dan “beschermd” zijn.

– Zorg dat je stoelen naast elkaar reserveert in het vliegtuig. Hier moet je soms wat extra voor betalen, maar het is dat zeker waard. Je wil natuurlijk wel dat je bange kind veilig tussen beide ouders of in ieder geval naast 1 ouder kan zitten.

– Er schijnt een McDonald’s te zijn bij Schiphol-Oost waar je vanaf het dakterras daar heel goed de vliegtuigen kan zien opstijgen en landen. Het is vaak de onbekendheid die ze eng vinden (Bo heeft nog nooit gevlogen) en dit kan dan helpen.

– Plan een dagje Aviodrome in voor je gaat. Hier kan je vliegtuigen ook van dichtbij bekijken.

– Zorg dat je een aantal cadeautjes in de handbagage doet van je kind. Tijdens het opstijgen mag Bo het eerste cadeautje open maken. In de lucht na een uurtje nog eentje en tijdens het landen nog eentje. Zo wordt het spannende ook weer een beetje leuker.

– Uiteraard mag hij op de ipad een film kijken (of twee, of drie) met een koptelefoon op, zodat hij zich echt even daar op kan concentreren.

– Een belangrijke tip voor mijzelf: neem een oxacepam in, dan ben ik rustiger en merkt hij mijn onrust ook weer minder.

Het feit dat we het weeshuis in Marrakech gaan bezoeken heeft er wel voor gezorgd dat hij meer zin heeft om er heen te gaan en te gaan helpen daar. Maar gisteren begon ik weer over en dan moet hij bijna instant huilen. Hij vindt het dus echt enorm spannend en echt makkelijk zal het niet worden.

Ik ben heel benieuwd hoe het zal gaan…. Ik houd jullie op de hoogte. Nog meer tips? Laat ze hieronder in een reactie achter: altijd fijn!

Liefs, Sanne