Selecteer een pagina
Jaarlijks vieren wij met alle vrienden kerst. We houden dan een kerstdiner, vaak bij ons thuis of bij iemand anders. De hele woonkamer staat vol tafels en stoelen, maar tot nu toe hebben we altijd een plek gevonden waar we met ongeveer 30 man kunnen eten! Vorig jaar was het bij ons, dit jaar bij vriendin Charlie, die in een huis woont dat eigenlijk totaal gelijk is aan dat van ons. Grote tafels en 26 stoelen gehuurd bij een verhuur bedrijf. En ook het servies, glaswerk en bestek gewoon gehuurd allemaal. Wel zo makkelijk! De vorige jaren hebben we steeds een catering service geregeld voor het verzorgen van het eten. Dat wilden we dit jaar anders doen. Iemand maakte soep als voorgerecht, ik had gegrilde groenten en aardappeltjes van tevoren klaar gemaakt en als klap op de vuurpijl: het hoofdgerecht: kip hebben we besteld bij deliveroo! Is dat niet handig?! Op kerstavond stonden er om 19.30 uur vier fietsende bezorgers voor de deur met heerlijke halve kipjes van Pluimage (een lekker restaurant in Haarlem). Te gek! Dat werd opgediend met een groene salade met gegrilde groenten en parmezaanse kaas en aardappeltjes uit de oven met zeezout, olijfolie en rozemarijn. Heel simpel eigenlijk, maar eg lekker! En de kip was zo lekker warm en vers van de geil! Iedereen blij! Dat gaan we voortaan vaker doen zo! 
Als dessert hadden we twee soorten taarten van Tyn, met een lekker dessertwijn erbij. Onwijs fijn gegeten zo en de voorbereidingen zorgden ervoor dat we zelf ook gezellig met elk gerecht aan tafel konden zitten en konden tafelen. 

De tafel heb ik gedekt met witte papieren tafelkleden, borden van het verhuurbedrijf, kaarsen natuurlijk en voor iedereen een gouden feesthoedje (….) en een houten kaasplankje als cadeautje met een katerkiller pil erbij! Top goodiebag vond ik zelf! Wat kun je toch fijne dingen vinden bij de Action. 

Geslaagde avond met vrienden zo op kerstavond! Vandaag beetje brak koken voor vanavond: dan komen mijn ouders en broer en schoonzus gezellig hier eten. 

Fijne feestdagen allemaal! Geniet ervan! Liefs, Sanne