Selecteer een pagina

Kerst dit jaar wordt (WEER) een beetje meer ingetogen. Ik keek al langer dan een jaar uit naar een kerstfeest. Hier thuis met vrienden. Dit is namelijk wel het ideale huis voor dat soort feestjes. We vieren dat al jaaaaren lang met een groep vrienden en vaak bij ons thuis, waar ik dan zorg voor een mooie ambiance, iedereen hapjes maakt of we catering regelen of er gekookt wordt. Een traditie. Een erg leuke traditie. En die kan nu weer, voor het tweede jaar op rij, niet door gaan…. Dus vieren we kerst klein. Thuis, met z’n viertjes.

Misschien komen mijn ouders en broertje en schoonzusje nog even eten op tweede kerstdag. Maar verder zullen we het gewoon klein gaan vieren. Wil niet zeggen dat we helemaal niet het huis gaan versieren natuurlijk! Sterker nog: het is nu 1 december en de boom staat al een aantal dagen! Het is de kunstboom geworden die ik vorig jaar gekocht heb. Een grote boom, maar in dit huis met plafonds van 4,5 meter hoog, oogt hij toch wat klein. Ik wilde een echte boom halen. Eentje tot aan het plafond. Maar wat blijkt? Die zijn takke duur. Echt niet normaal. Dus, dat ga ik toch maar niet doen.

Dus deze nepperd in de woonkamer gezet. Ik ben altijd best wel snel weer klaar met dat grote groene ding in huis. Een sta in de weg is het namelijk altijd wel. Maar ook enorm gezellig en in dit huis met zeer grote woonkamer, kan het prima. De lichtjes zitten er al in bij deze. Dat is dus snel opgetuigd. En ik hou het dit jaar bij alleen een paar discoballen in de boom denk ik. Al dat kleurrijke werk is toch niet zo aan me besteed. En: ik ben de doos met kerstspullen eigenlijk dus nog steeds kwijt. Niet meer terug gevonden na de verhuizing. Dus de boom is eigenlijk al echt mooi zo!

Stiekem mijn soort kerst: zon, een palmboom en een kerstboom….

En buiten ben ik ook nog aan de slag geweest. Deze lichtjesboom kocht ik bij de action. Eigenlijk hoort ie in de grond en de slierten met haringen in de grond. Maar ik heb de slierten met spijkertjes aan de houten picknicktafel vast gemaakt. Ziet er gezellig uit of niet dan? Als je dan zo thuis komt in het donker, dan zie je dit als je aan komt rijden.

Ik ga geen uitgebreide 5 gangen diners koken hoor. Wij eten vaak 1 van de kerstdagen gewoon een lekkere pizza. Waarom al te moeilijk doen toch? Gewoon hetgeen eten wat we eigenlijk het lekkerste vinden.

Dus dat is een beetje het plan nu voor de kerst…. En dan maar hopen dat we ons jaarlijkse kerst feest kunnen verplaatsen naar het begin van januari, als een fijn nieuwjaarsfeest dan maar!

Staat bij jullie de kerstboom al?

Liefs, Sanne