Selecteer een pagina

Weer heb ik veel gewerkt met producten van betonlook.nl. Vooral de kalkverf heb ik veel toegepast in dit huis. Je mengt een poeder met water en dat goedje meng je dan weer met de neutrale (witte) kalkverf. Je kan dus een beetje stoeien met de hoeveelheid water die je toevoegt. Ik blijf het prachtige verf vinden.

Op de eerste verdieping hebben we een muur waar de kachel en de tv tegen aan zitten. Deze muur wilden een bepaald persoon (ik noem verder maar even geen namen) zwart geverfd hebben. Dat leek hem (nu verklap ik toch al iets) een goed en mooi idee. Dus ik had met veel pijn, moeite, bloed, zweet en tranen deze muur zwart geverfd. Maar toen de muur zwart was, vond deze persoon (het begint met een M en eindigt op Ari) zwart opeens toch niet zo mooi meer….

Weet je wel hoe lastig het is een diep zwarte muur weer in een lichte kleur te krijgen?!

Best wel veel werk dus. Maar goed, ik ging ervoor.

Deze kleur heb ik zelf gemengd met pigment poeder in de kleur: Ombre Naturelles van betonlook.nl

Dit meng je dan dus met water en dat meng je weer met neutrale kalkverf.

Deze kalkverf heb ik aangebracht in twee lagen. Allebei de lagen met een blokkwast. In begerige bewegingen, kris kras op de muur, krijg je dat wolkerige effect. Ik kan het je ook niet precies uitleggen. Ik doe namelijk altijd maar wat. Maar hoe wilder je schildert, des te meer effect je krijgt, zeg maar.

Dus ja, na veel zwoegen en verven en weer zweet, irritatie, tranen (weer van het zweet) en energie en tijd en moeite zit deze kleur dan nu op de muur. Een prachtige warme kleur en veel beter dan het zwart. Al zeg ik het zelf he.

Liefs, Sanne

“Als je het aanbrengt denk je altijd wel even: waar gaat dit heen?!”
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_8472-768x1024.jpg