Selecteer een pagina

Mari en ik zijn afgelopen weekend bezig geweest met het verven van Jip’s kamer. Zaterdag heeft Mari de houten balken afgenomen met een soort wonder spulletje (no spon, maar gewoon echt cool dat dit werkt) genaamd: HG verven zonder schuren. En dat werkt dus gewoon! We hebben de balken niet hoeven schuren en de verf (lak van Vestingh in de kleur: Velvet Fudge NO. 380) pakte goed! In de middag op zaterdag hebben we het voorstrijkmiddel aangebracht op alle muren. Dit omdat de muren natuurlijk pas net gestuukt zijn en de wallfix (van vestingh) dus het voorstrijkmiddel is nodig zodat de muren niet alle verf helemaal absorberen en het dus goed dekt. De wallfix van vestingh is al op kleur, velvet fudge dus, dus dat scheelt ook.

De kids waren erbij en hebben in de tuin gespeeld. Wij konden ze vanaf Jip’s kamer horen en zij riepen als er wat was (best vaak, vond ik….). En ze hebben in de kamer naast Jip’s kamer nog even liggen gamen en chillen terwijl wij druk aan het verven waren. Ook hebben we de eerste laak lak aangebracht op de balken. Best een werkje…. Maar eind van de middag zat het erop.

Kijk, mijn man staat ook weer heel professioneel op een wankel oud schoolkrukje. Krukje past wel helemaal in de stijl van de oude school waar we gaan wonen. Maar of het nou echt handig is….?

De volgende ochtend zijn Mari en ik alleen naar het nieuwe huis gegaan om de volgende lagen aan te brengen. Allereerst de tweede laag lak velvet fudge voor het houtwerk. Ook brachten we met een roller de primer laag voor de kalkverf aan in de kleur: velvet fudge. Na deze laag was ik helemaal gesloopt, kapot en moe en had overal pijn. En normaal gesproken moet die laag 8 uur drogen. Eigenwijs als wij zijn, dachten we: we doen toch de kalkverf laag er op. Dan zijn we tenminste helemaal klaar met deze kamer. Ik moet toch een week recoveren van zo’n weekend, kan het maar beter af zijn. Dus hebben we stiekem ook al de kalkverf laag in de kleur velvet fudge aangebracht. Deze laag breng je aan met een blokkwast in een vegerige beweging. Tenminste: als je wil gaan voor het wolkerige effect wat ik zo tof vind van kalkverf. Het is nu wel erg druk geworden moet ik zeggen. Dit natuurlijk omdat we het niet helemaal volgens de aangegeven richtlijnen hebben gedaan.

Ook hadden we deze muren niet glad laten stuken. Dus er zat al veel structuur in. Dat in combinatie met de kalkverf is misschien a bit too much…. Maar goed, het was het proberen waard, en: niemand heeft zo’n kamer als Jip. dat is een ding dat zeker is. Eigen schuld voor en een dikke bult (of een aantal dikke bulten), want ik denk dat ik nog een laagje moet doen om het geheel ietsje rustiger te maken. Een kijken wanneer ik dat kan doen, want ik kan nu op recht helemaal niks meer. Dit heeft niks te maken met verven en deze kalkverf techniek overigens. Dat kan echt iedereen. Behalve mensen met fibromyalgie…. Die zou ik af te raden om te verven. Of in ieder geval: om zo’n heel weekend te verven. Ik kan niet meer…. Ben echt op. Dus ik moet eventjes wachten Ott ik het af kan maken en we totaal het gewenste eind resultaat hebben in de prachtige kleur: velvet fudge van vestingh. De kleur is zeker weten tof namelijk!

Mari heeft de radiator ook geverfd met de lak van vestingh, in de kleur: velvet fudge No. 380

Het effect wordt dus misschien nog wat minder heftig. Ik ga er nog even naar kijken. Maar je moet je voorstellen dat hier straks een fijn, warm, donker houtkleuring laminaat ligt in brede planken (van vtwonen, via karwei) en dan linnen gordijnen voor de ramen hangen en een mooi roze berber kleed (van Living Maroc) op de grond, een rotan bedje erbij met een linnen hemeltje erboven. Ik zie het al helemaal voor me hoor. Jullie ook?

Liefs, Sanne