Selecteer een pagina
De afgelopen winter waren we naar de winter Efteling. Omdat Bo grote broer geworden was, vonden we dat hij ook wel even in het zonnetje gezet mocht worden. Op naar de Efteling dus, waar we met hem 1 keer eerder geweest waren en wat toen zo goed bevallen was, dat we dachten dat we sowieso goed zaten met een bezoekje aan dit mooie thema park. 

In de winter is de Efteling dus helemaal sprookjesachtig. Alles is in winterse sferen. Overal staan vuurtjes in het park en je kunt overal een lekker broodje Unox worst halen en warme chocolademelk drinken. Er is zelfs een schaatsbaantje! 

Maar nu: was het hoogzomer. Tenminste: het is april, maar gisteren was het 28 graden en volle zon! Zo leuk ook! Kindjes met blote voetjes bij de fonteintjes en de palmbomen rondom de Fatamorgana kwamen goed tot z’n recht.

Gisteren was het een doordeweekse, gewone schooldag. Dus het was helemaal niet druk! Wat fijn hee! Echt een tip voor ouders met kinderen onder de vijf: houd ze eens een dagje thuis en ga naar de Efteling. Dan heb je er zoveel meer aan dan als je in het weekend gaat!

We zijn dus welgeteld 3 keer in de Symbolica geweest. Symbolica is een vrij nieuwe attractie, waar fantasie werkelijkheid wordt. In een karretje neem je de muziektour, heldenroute of de schattentour en je gaat door een kasteel heen vol magie. Wat dacht je van een walvis in een botanische tuin? Een toverboek in de bibliotheek en een prachtige danszaal waar het karretje ook doorheen danst. Bo vond het echt geweldig, deze “soort van nieuwe droomvlucht”. De droomvlucht blijft hij ook fantastisch vinden, dus daar zijn we ook zeker in gegaan. 

Maar ik wil jullie bij deze meenemen op een ander soort manier door de Efteling. Een tour die ook voor volwassenen erg de moeite waard is. Terwijl je kids genieten van alle sprookjes en de magie (en je dit zeker zelf ook moet doen!) kan je ook voor interieurinspiratie terecht bij de Efteling hoor! Ja, echt waar!

Bijna net zo mooi als Bo’s ruimtekamer….

Een walvis in de hortus botanicus.

“Mam, als je de punten ziet, moet je het zeggen, dan zijn we er bijna!”

Stralend blauwe lucht!

Laat de interieur tour beginnen:

Lantaarntjes voor aan de muur. Voor in de tuin misschien?

Een stapel oude vintage koffers?

Allerlei vintage terracotta potten.

Perzisch vintage tapijtje anyone?

Mooie Marokkaanse lampen.

Garden inspiration….

 

 

Was Piet Hein Eek langs de Efteling geweest toen hij zijn collectie voor ikea aan het ontwikkelen was?

De mooiste plafonds met enorme kroonluchters….

Ophaalbrug voor je deur? Tuurlijk!

En dan zal je denken: wat hebben deze mokjes nou weer met de efteling te maken? Nou: deze kocht ik in de Efteling! Naast de fatamorgana heb je een kleine bazaar winkel en daar hadden ze van dit soort servies. Nou: de interieur inspiratie tour was compleet hoor!


Bo vond de Efteling weer echt geweldig en ik denk dat we zeker binnenkort nog een keertje terug gaan. En natuurlijk hebben we nu al zin om de Efteling te laten zien aan Jip en haar mee te nemen als ze een jaar of drie is ofzo! Dan kan ze ook het leukste, sprookjesachtige pretpark van Nederland beleven!

Liefs, Sanne