Selecteer een pagina
Afgelopen weekend hebben we in het INK hotel in Amsterdam geslapen. Het voormalige Sofitel hotel is nu helemaal verhipt en prachtig mooi!  Het hoort nu echt thuis in het rijtje mooie hotels van MGallery! Het hotel is helemaal in sfeer van de drukkerij die vroeger gevestigd was in dit gebouw. De krant “De Tijd” heeft hier gezeten, in dit gebouw. 
Het heet dan ook hotel INK, er is veel donkerblauw gebruikt en zwart qua kleuren en je ziet typemachines terug op de kamer. Heel leuk doorgevoerd! Een hele fijne service ook daar. We mochten de scooter waarmee we naar Amsterdam waren gekomen parkeren naast het hotel in een steeg en de staff hielp ons met alles.

We sliepen in een prachtige suite, met een bad! Nou, dan ben ik eigenlijk al helemaal blij! En hoef ik ook eigenlijk het hotel niet te verlaten om een fijn weekend te hebben.   

We hebben dan ook heerlijk gewoon in het hotel gegeten, in het restaurant the Pressroom. Een fijne ceasarsalad, een klassieker die op elke kaart hoort te staan, als je het mij vraagt.
We waren met de scomadi scooter naar Amsterdam gereden, samen. Een erg leuk ritje en de perfecte manier om bij het zeer centraal gelegen hotel te komen. Vanauit het hotel ben je namelijk in het hart van Amsterdam. Dus kan je fijn nog even winkelen in winkels als Sostrene Grene (op de Nieuwedijk) en binnenkort bij de primark (die in december geopend wordt). En vergeet ook niet langs de negen straatjes te gaan, waar bijvoorbeeld winkel Ko erg de moeite waard is, voor allerlei interieur en lifestyle cadeautjes! 

Amsterdam is zo fijn. Altijd wel! In elk seizoen. Nu het herfst wordt is het extra fijn, met s’avonds wel de mooie verlichte grachten en nog wel een redelijke temperatuur zodat een scooter ritje mogelijk is. We hebben 1 keer met -10 en sneeuw op een scooter gereden (jaren geleden) en ik kan je vertellen dat dat geen pretje is…. 

Ik kan hotel INK zeker aanraden. Top locatie en de staff is erg behulpzaam en gastvrij. Ook het ontbijt was echt perfect. Heerlijke verse producten en zelfs huisgemaakte verse granola. Fijne start van je dag. Daarna ben ik nog 1 keertje in bad geweest om de week weer warm te beginnen…. Fijn! 

Liefs, Sanne