Selecteer een pagina

Het valt bijna niet meer voor te stellen.
Het zal mij ook echt benieuwen of we dit jaar wel kunnen gaan. Maar dit jaar in oktober staat er een vakantie naar Marokko op de planning. Dit keer met Bo en Jip. Deze reis stond al ver voor corona gepland en hebben we inmiddels al drie keer moeten verzetten. Maar ik hoop echt dat we nu gewoon kunnen gaan.

Uiteraard gaan we vast weer eventjes de medina in. We slapen namelijk de eerste nacht in de medina, in een privé riad, geboekt via airbnb. Uiteraard gaan we langs Le Jardin en Cafe des Epices. Daar is het altijd zo fijn.  Maar we gaan dit keer ook iets verder kijken dan alleen Marrakech. Sowieso slapen we weer iets buiten Marrakech bij the Berberlodge voor twee nachten. Dat was de vorige keer zo ontzettend goed bevallen. Dus dat heb ik bijna meteen na terugkomst weer geboekt.   

Daarna rijden we door naar Essouira voor drie nachten. Daar slapen we in een B&B genaamd: Riad Baoussala. Ik heb al een aantal tips gekregen voor leuke dingen die te doen zijn in Essaouira. Lunchen of eten bij La mouette et les dromadaires. Dat zit aan het strand en daar schijnt je hele goede verse vis te kunnen eten. Ook schijnt Essaouira mini marrakech maar dan een minder heftige versie te zijn. Voor de kids (en Mari) wel zo fijn, want die vinden de medina in Marrakech best wel eens overweldigend.

Daarna slapen we weer 1 nacht in een heel mooi, luxe hotel in Marrakech, genaamd: Tigmiza hotel. En daarna gaan we weer op huis aan.

Ik ben echt onwijs benieuwd hoe het allemaal zal gaan. Ik heb een auto gehuurd, een reisverzekering afgesloten en een parkeerplek op Schiphol gereserveerd. Maar eens nadenken over wat allemaal mee die kant op moet…. En vooral: hoe de souvenirs van daar weer deze kant op moeten.

Liefs, Sanne