Selecteer een pagina

Dag 3 op Ibiza. Eens kijken wat we nu weer allemaal konden gaan ontdekken. Wat zeg ik? Ibiza? Nee, vandaag gingen we naar Formentera. Het zou een mooie dag worden, qua weersverwachting. Dus wij richting de ferry boot. Die pak je vanaf de haven van Ibiza stad. We wilden met de auto over en dan blijk je dus niet zomaar elke boot te kunnen pakken. De boot die we moesten hebben ging pas om 11.00 uur en wij stonden natuurlijk 09.30 uur al klaar. Lekker op tijd, zullen we maar zeggen. Dus daar moet je eventjes op letten als je richting Formentera wil.

We hebben ons wel vermaakt, met rondjes rijden door de stad en om 10.30 uur konden we gaan klaar staan om de boot op te rijden. Een enorme boot eigenlijk, niet zomaar een ferry, bracht ons in een half uur op naastgelegen eilandje Formentera. Ik houd niet zo van de boot en word altijd snel misselijk…. Dus ik was blij om weer aan vaste wal te staan.

Ik zal het maar meteen verklappen: Formentera in de winter, in januari, is rete saai. Niks is er open. Prachtig is het er wel. Je gaat voor de natuur. Maar even ergens lunchen ofzo zit er niet in in de winter.

We reden eerst naar Casa Pacha hotel: dicht. Wel mooi (denk ik), maar super dicht.

Het strandje daar was wel prachtig. Heel mooie heldere zee en een mooi zand strand. Maar goed, toen bleek dat alles dicht zat, zijn we maar een stokbroodje, wat salami en fruit en water gaan halen bij de enige supermarkt die open was…. En zijn wel naar een strandje gereden om dat lekker op te eten. Tip dus als je naar Formentera gaat in de winter: neem zelf iets mee of haal even wat bij de supermarkt. Anders wordt het een lange dag op een lege maag. Sowieso hoorde ik dat alles daar nog een tandje duurder is zelfs dan op Ibiza. Dus misschien is iets halen bij een supermarktje sowieso wel een goed idee, ook voor het hoogseizoen….

We hebben de hele dag strandjes bekeken. Nog een beetje geprobeerd of we durfden zwemmen, maar met steeds meer bewolking en een frisse wind, durfden we toch niet helemaal. Dus ik ben tot mn knieën in het water geweest en zo ook de kids. Die nieuwjaarsduik doen we wel als het wat warmer is.

Vele strandjes later pakten we om 18.00 uur weer de boot terug. Eerder konden we niet terug…. Want we moesten van tevoren tickets kopen en de eerste boot weer terug waar ook auto’s op mochten, was om 18.00 uur. Terwijl we opzich wel eerder terug hadden gekund hoor. Formentera heb je (als de horeca enzo allemaal dicht zitten) zo gezien. Je rijdt zo heen en weer.

Erg mooi, prachtige natuur…. Maar wel een beetje saai zo. Wellicht een stuk leuker als we verder in het voorjaar waren gegaan of in het hoogseizoen. Want mooi is het er dus zeker wel!

Om 18.30 uur kwamen we dus weer aan op Ibiza. Toen zijn we maar naar de McDonalds gereden voor een snelle hap en hoppa naar huis en naar bed.

Volgende blogpost weer verder.

Liefs, Sanne