Selecteer een pagina

Follow the sun…. Dus dat deden we. We luidden het nieuwe jaar in op…. Ibiza. Een plek waar ik al heel graag al heel lang heen wilde. Maar ik was er dus nog nooit geweest. Terwijl ik wel mijn interieur baseer op de ibiza sfeer 😉 Gek wel! Maar nu zijn we dus naar ibiza geweest. En idd: het is echt een plek voor mij, al zeg ik het zelf. Ik voelde me er meteen heel erg thuis. We hebben bijna alle dagen zon gehad. Wel was het alsnog fris hoor. 12 graden…. Maar de zon maakt dan veel goed en daardoor kon ik in ieder geval op de eerste dag buiten lunchen in mijn shirt met een glaasje witte wijn. En dat is toch eigenlijk alles wat je wil…. Toch?!

Toen we aan kwamen op de airport van Ibiza was het pas 08.35 uur. Lekker vroeg dus! Zo hadden we nog de hele dag voor de boeg. We konden pas rond 16.00 uur in het appartement, dus tot die tijd moesten we onszelf vermaken. Geen straf.

Eerst hebben we maar de gehuurde Landrover Defender opgepikt. We hadden afgesproken op een parkeerplaats van het vliegveld en konden zo onze spullen inladen en gaan.

Wat een te gekke auto dit! Perfect om het eiland (en de vele off road weggetjes) te ontdekken.

Als eerste: kijken naar het blauwe water van de zee en een strandje bezoeken:

Dit was een top baaitje, maar ik ben helaas even vergeten welke het precies was. Portinatx misschien? Ik weet het niet meer. Maar fijn was het wel! Meteen met de voeten in het water en even de mooie zee bekeken.

Meteen daarna hebben we een kijkje genomen bij l’atelier Ibiza van numero 74. Dit merk is prachtig. Ik ben er al jaren fan van. De klamboe boven ons bed en die van Jip zijn van dit merk en eigenlijk zou ik best wel alles van ze in huis willen hebben.

Ik wist dat ze ook een atelier op ibiza hadden, waar je ook nog een kon lunchen en workshops kon doen, dus nadat we bij de zondagmarkt in sant Joan geweest waren (best leuk, maar niet heel bruisend in de winter….) reden we hierheen om te lunchen.

Dat marktje (in Sant Joan) is trouwens wel echt leuker in het voorjaar en zomer, las ik. Er waren nu gewoon weinig kraampjes en het was heel rustig. Maar wel leuk om even te zien. Elke zondag, hele jaar door, van 10.00 tot 15.00 uur.

https://latelier-ibiza.numero74.com

Bij atelier ibiza numero 74 aangekomen, ging Jip meteen lekker spelen in het keukentje, koos zij voor de bananen cake (bananenbrood), Bo koos een wafel met chocolade (tuurlijk), Mari een heerlijk broodje met avocado spread en ik ging voor de burger (met een glas witte wijn erbij, want: vakantie). Dit beviel erg goed kan ik je vertellen.

Ze hebben hier ook elk weekend om 12.00 uur een multi activity table, waar kids kunnen knutselen. Ook kan je er verschillende workshops doen. Zoals ceremics, ceremics voor kids, koekjes bakken, kook les voor kinderen. Dat soort dingen. De winkel die erbij zit is natuurlijk prachtig en ik kon het ook niet laten om wat te kopen. Dus kocht ik een (veel te duur) kopje voor mezelf en een shirt (van die heerlijke stof) voor Jip in de mooie kleur: Gold.

Meteen hebben we daarna een aantal strandjes verkent. Zeker aanraders zijn:

  • Cala Saladeta
  • Cala Salada

Ik weet natuurlijk niet hoe druk deze baaitjes zijn in de zomer…. Maar nu was er geen hond en konden we rustig rond struinen en rotsen beklimmen en steentjes gooien in zee.

Steentjes gooien in zee is dus sowieso eigenlijk hetgeen wat kinderen het fijnste vinden om te doen op vakantie, hebben we gemerkt. Ze doen eigenlijk niets liever.

Vanaf 15.30 uur konden we in ons appartement en daar zijn we toen dus gaan inchecken. Heerlijke plek! Met een prachtig uitzicht op Es Vedra. daar later nog meer over.

Gelukkig hadden we wat boodschappen gedaan, want we waren enorm moe (wekker ging om 03.00 uur s’ nachts….). Dus heb ik pasta met worstjes gemaakt en zijn we daarna redelijk op tijd (alle vier) naar bed gegaan.

Meer volgt in de volgende blogpost.

Liefs, Sanne