Selecteer een pagina
Yes allemaal! Eindelijk: een elektrische bakfiets. Nou hoor ik er helemaal bij hoor: de bakfietsmoeders. He, wat fijn! 

Het was meer uit een soort noodzaak ook dat we nu gekozen hebben voor een elektrische bakfiets: de Dolly.

We wonen nu best wel een eindje verder van alles (de stad, mijn ouders, school van Bo en vrienden) vandaan en fietsen is niet m’n sterkste punt. Zeker niet met twee kids op de fiets (eentje voorop, eentje achterop). Dit is dus echt een uitkomst! En wat een mooi ding zeg:

Normaal gesproken haat ik fietsen. Ik zal het maar eerlijk zeggen.
Ik pak liever de auto of ga lopen.
Het doet ook echt pijn. Doordat ik fybromyalgie heb, heb ik altijd na het fietsen en tijdens veel last en daardoor laat ik het vaak.
Maar nu vind ik het weer leuk! Dus ik ben echt blij met dit ding.

De afgelopen paar dagen heb ik toch al ongeveer 60 km gefietst! Dan denk je misschien: nou en? 
Maar dat is voor mijn doen echt wel goed.

Waarom een Dolly bakfiets?


Je kan de fiets helemaal zelf samenstellen. Ik ging voor een grijs frame en een taupe kleurige bak. Een erg mooie combinatie, al zeg ik het zelf. Maar je kan het zo gek maken als je zelf wil! Er zijn een hoop kleuren mogelijk! Wij hebben een regenkap erop. Want ja, in Nederland is het vaak gewoon wel een beetje kloteweer natuurlijk. Dus fietsten we laatst naar school en riep Bo: “wij zitten lekker droog hier” en deed Jip een dansje en kreeg ik een bui vol op mijn kop. Maar weet je wat? Niet eens zo erg met een goeie regenjas. Als die kids maar droog zitten!

Dit metertje heeft een heel makkelijk menu. Hier kan je aangeven hoe hard het “duwtje in de rug” van de fiets moet zijn.

all pictures: @enstijl
Wat de Dolly anders maakt dan de meeste andere bakfietsen, is dat ie een dubbelwandige plastic bak heeft. Dit is volledig recycle-baar en heeft veel voordelen. Zo is het lichtgewicht, geen harde hoeken, er zijn verschillende kleuren mogelijk, de bak is duurzamer (kan beter tegen regen enzo dan een houten bak).

Ik ben dus heel blij dat deze Dolly mijn bewegingsvrijheid groter maakt.
Ik heb helemaal zin in het voorjaar. Misschien ga ik wel met de fiets een keertje richting strand nu met de Dolly!

Ik ben zo enthousiast! Er is nu een fijne korting op de site van Dolly. Dus ik zou zeker even gaan kijken of je een proefritje kan maken op deze top fiets.

Dit is geen echte review van de Dolly elektrische bakfiets, maar gewoon een blog omdat ik zo enthousiast ben over mijn eigen Dolly elektrische bakfiets! Ik ga weer een ritje maken!

Liefs, Sanne