Selecteer een pagina
Blijkbaar kunnen wij binnenkort toch misschien een hypotheek krijgen (had ik nooit verwacht)! Wat een fijn nieuws! Dus we zijn nu een beetje ons aan het oriënteren. We hebben tot nu toe altijd gehuurd, dus zijn helemaal niet thuis in de het kopen van een huis. 

Funda erbij pakken dan maar. Meteen kwam ons droomhuis al voorbij. Qua locatie echt ultiem en een heel tof bovenhuis…. Maar dat gaat hem helaas niet worden. Hebben een bod uitgebracht, maar we zijn overboden. Wat onwijs jammer. Maar dit soort teleurstellingen zullen we in onze zoektocht naar ons droomhuis nog wel vaker krijgen, ben ik bang. 

Wel leuk om een beetje rond te kijken op Funda. Maar ook wetende dat als iets op Funda staat, het eigenlijk al te laat is. De markt spat bijna uit elkaar momenteel. Het is een heftig bieding systeem, het Amsterdamse systeem, heel zenuwslopend. Je moet eigenlijk bij wijze van spreken meteen s’ochtends vroeg al zeggen: dit willen we en dan hopen dat je eerste in de rij bent die het gaat bezichtigen. Dan zit je in een redelijke positie. Anders loop je al snel achter de feiten aan en vis je steeds achter het net.
We hebben nu twee bezichtigingen gehad…. Dus het begint natuurlijk pas net. Maar als het eerste huis meteen zo’n huis is en dat dan niet door gaat, heb je meteen een enorme vuurdoop in de huizenmarkt. 

Wat wel weer leuk is, dat je als je huizen op Funda bekijkt, meteen gaat nadenken hoe je het zou kunnen inrichten. Tenminste, dat heb ik automatisch. Past onze bank er wel? Hoe zou ik de keuken doen? Is uitbouwen mogelijk? Hoe kan ik zorgen dat ik daar een witte houten vloer krijg? Dat soort dingen! 

Dus meteen heb ik weer bij elk huis een heel plannetje en veel ideeën. Voor nu maar even pinterest erbij pakken om mijn inspiratie op te slaan en veel opschrijven. En als we dan ooit, misschien, binnenkort, volgend jaar wellicht een huis gaan kopen? Dan ga ik los…. 

Als je nog iets weet: een huis in Haarlem met minimaal 2, liefst drie slaapkamers? Dan hoor ik het graag! enstijlemail@gmail.com