Selecteer een pagina
Ik blijf het gewoon proberen! Ik vind het altijd erg mooi als we in een tuincentrum zijn. Als ik het bij anderen in hun interieur zie, vind ik het ook vaak mooi. En zeker ook in horeca gelegenheden vind ik het prachtig. Afgelopen weekend zag ik bij de Plantage (in Vogelenzang) bijvoorbeeld ook weer prachtige groene joekels staan.
Ik heb het over planten…. Dus we hebben het toch weer geprobeerd. Zondag hebben we bij tuincentrum Global Gardens (waar een enorme kerstshow was trouwens, waarvoor we er oorspronkelijk naar toe gereden waren) een strelitzia gekocht. Dit is wel mijn lievelingsplant…. Mari keek op het kaartje en zag dat de plant 1 keer per week water nodig heeft en 1 keer per een paar maanden voeding. Nou, ik kan best 1 keer in de week een wekker zetten om de plant water te geven. Dat is nog wel te doen! Hij is vrij groot. Ik denk 2 meter hoog. En ik heb hem in een zinken pot van buiten gezet (daar stond eerst de olijfboom buiten in, die nog eventjes in een andere pot gezet moet worden).
Dus ik kijk nu weer uit op groen, vanaf de bank. Ik vind het vooral s’avonds, als ook de kaarsen aan zijn enzo, heel huiselijk en gezellig staan. De hoogte van de plant maakt het huis zelfs ook wat hoger, denk ik. En toch blijft het wennen. En kan ik me ook voorstellen dat hij op een gegeven moment verhuist, naar de studio van Mari in Amsterdam.
Nou, goed, dit is zijn aanwinst voor ons interieur. Hij is er echt heeeeel erg blij mee. En ik vind dat hij ook wel eens iets mag kiezen voor ons huis. Heel af en toe dan. Ik kies eigenlijk altijd alles uit en bepaal voor de inrichting echt wel alles. Laatst had hij, toen ik eventjes weg was, de inrichting omgegooid en helemaal anders gemaakt. Ik moet zeggen: ik was een beetje onthutst.
Aan de ene kant leuk dat hij er ook mee bezig is. Aan de andere kant: gewoon niet mee bemoeien en het mij laten doen. 
Dus deze strelitzia is nu dan van hem…. Ik ben benieuwd….

all pictures and styling: @enstijl

Wat vinden jullie? Voegt het groen iets toe aan ons interieur? Of kunnen we beter groenloos doorgaan?

Liefs, Sanne