Selecteer een pagina
Wat mij toch het meeste aanspreekt in een huis, is: hoogte…. Dan hoeft een huis niet eens enorm groot te zijn, als de hoogte er is, oogt het zo fijn ruim. Op pinterest zoek ik ook de plaatjes op met veel licht en vaak een mooie hoogte.

Mijn grote woondroom is dan ook: ooit nog eens in een loft ruimte te wonen, of een herenhuis met hele hoge plafonds. Nou zijn die er niet zoveel in Haarlem en we willen toch wel graag in Haarlem blijven wonen…. Dus voor nu is het vooral nog even wegdromen bij mooie plaatjes op pinterest.

bron: www.inrichting-huis.com

bron: www.beckiowens.comOns woonkamer is momenteel 2.65 m hoog. Dat is niet heel hoog, maar als ik sommigen andere mensen mag geloven nog hoger dan de gemiddelde nieuwbouwwoning. Daar hielden ze een hele tijd 2.40 m als hoogte aan. Onze woonkamer is dus best wel hoog. Maar ik droom van plafonds van 4,5 m hoog.

Als je dat soort hoogte hebt, kan je ook makkelijk nog werken met vides. Bijvoorbeeld om op te slapen. Zoals je ziet in de geweldige loft woning van Paulina Arcklin in Milaan:


Doordat het daar zo hoog is, kan je een slaapvide maken, waar je ook nog makkelijk kan staan (wel zo lekker als je je bed uit stapt).
Dus door allerlei functies dan samen te voegen in een grote, hoge ruimte, krijg je helemaal dat loft gevoel.

En dan kan je ook werken met prachtige eye catchers, zoals bijvoorbeeld enorm hoge, grote deuren. Zoals de Riad deuren die wij nu thuis hebben staan als decoratie. Zou toch tof zijn als je ze echt als deuren zou kunnen gebruiken?
Of bijvoorbeeld zulke mooie oude paneeldeuren zoals op deze inspirerende foto:


Zal het dromen blijven? Ik denk dat als je jezelf visualiseert in een bepaald soort woning, dat je daar misschien ooit wel echt terechtkomt.

Wat vinden jullie het belangrijkste in een woning? Als jullie echt je woondroom zouden omschrijven?

Liefs, Sanne