Selecteer een pagina
De zomervakantie is er weer. Zes weken lang heeft Bo vrij…. En twee kinderen thuis, elke dag, vind ik dus best wel heel heftig.
Zeker met Bo, die het gewoon veel beter doet op een vast ritme en het “regime” van school.

Vorig jaar gingen we maar een midweek weg en was ik de rest van de tijd daadwerkelijk ongeveer elke dag alleen thuis met twee kinderen. Toen werd ik gillend gek. Dit jaar gaan we zelf gelukkig 2,5 week op vakantie (naar Zuid-Frankrijk), dus dat hebben we al wat beter voor elkaar. 

Ik heb voor Bo drie weken lang, 1 dag in de week een hele dag opvang geregeld bij de kinderopvang. Daar kan je ook incidenteel uren afnemen zeg maar. Dus dat is ideaal. Afgelopen week gingen ze allemaal waterspellen doen en heeft hij zelfs gekanood! Jip is af en toe, als ik moet werken, bij mijn ouders. En Bo kan af en toe ook nog bij mijn schoonmoeder terecht. Dus idd: een enorme luxe die opa’s en oma’s in de buurt! Maar toch: soms kan ik het ook even niet meer verzinnen wat we moeten doen! Vandaag heb ik een badje (een regenboog eenhoorn bad van de Action) opgeblazen (zonder pompje….) en gevuld met water. Dus de voortuin is een zomerparadijsje nu. Kwartier leuk en daarna heeft er eentje alweer honger of dorst of geen zin meer. Dus dat was ook weer geslaagd. 


Gisteravond hebben we buiten geslapen, Bo en ik. Allebei een daybed met een matrasje en een eigen personal klamboe. 


Natuurlijk sliep Bo pas om 22.00 uur en was het alsnog best wel warm buiten…. Maar toch: we hebben redelijk geslapen. Nadat ik eerst er zelf nog twee keer uit moest om te plassen en in een soort gevecht met mijn klamboe kwam. En nadat er toch, ondanks alle pogingen, blijkbaar een mug in mijn klamboe was gekomen en die ik dus nog eventjes moet killen. Het matrasje was veel te doen, ik hoorde alle buren en Moos sprong nog een keer bijna vol op mijn hoofd.
Maar verder heerlijk geslapen. Met af en toe een beetje uitzicht op de sterren. Best wel cool. Maar vanavond slaap ik maar weer in mijn eigen bed. 

Dus wat we de komende twee en een halve week gaan doen? Tot we op vakantie gaan?
Geen idee…. Maar ik verzin wel weer wat hopelijk.

En dan gaan we in augustus lekker naar Zuid-Frankrijk. Eerst een weekje in een airbnb dichtbij Marseille en dan nog een week in een tendi safaritent in de Ardeche. Man: zin in.
Liefs, Sanne