Selecteer een pagina
Er komt zoveel bij kijken: verhuizen…. 
Je moet echt een planning uitschrijven, anders ben je heel snel het hele overzicht kwijt. Ik houd nogal van overzicht houden…. Dus dan is het al helemaal van groot belang.

Dus maak vanaf het moment dat je weet wanneer alles gaat plaatsvinden een planning. Per dag schrijf je op wat er gedaan moet worden, zodat je naar de verhuizing toe kan werken. Moet je eerst een aantal klussen echt gedaan hebben voor je er kan wonen? Zorg dan echt dat je nog even in je oude huis kan blijven…. Anders is het zo onrustig. 

Vaak kan dit niet omdat dubbele lasten niet mogelijk zijn. Dan kan je kiezen voor een overbruggingshypotheek of misschien kan je wel bij vrienden of familie terecht. In een verbouwing zitten: zeker met kinderen, is gewoon niet fijn. Als het echt niet anders kan: ook dan kan je er beter gewoon het beste van maken. Is het een tijdje echt “kamperen” in je eigen huis? Zet dan meteen ook gewoon een pop up tentje op in de woonkamer, zodat de kinderen het kunnen zien als iets leuks! Verhuizen en verbouwen zijn super stressvolle dingen, dus houd de rest zo “gewoon” mogelijk en maak er iets leuks van! Lekker vaak picknicken met een pizza in de pizzadoos als je even geen keuken hebt bijvoorbeeld. Of ga een keertje extra bij opa en oma eten. Die maken vast met liefde een beetje extra….

Wij geven de verhuizing zelf wel uit handen. Je kan natuurlijk vrienden optrommelen om je te helpen en een busje huren. Maar dat hebben we vaak al gedaan…. En als je na 1,5 jaar alweer gaat verhuizen, hebben die vrienden natuurlijk op een gegeven moment ook zoiets van: geen zin meer.

Tip: huur studentverhuisservice.nl in! Voor iedereen een studententarief en wel degelijk een goeie service.


Je kan bij hen ook kiezen voor een compleet pakket. Dan pakken ze ook alles voor je in, transportklaar. Dat is helemaal ontzorgd worden! Maar goed: dat kunnen wij zelf. Dus heb ik verhuisdozen besteld, waar we vanaf nu langzaamaan wat dingen in gaan doen.

Toewerken dus naar 14 november. Dan is het zover. En verhuizen we al onze bende en mooie dingen naar het nieuwe huis. Van de vorige keer weet ik nog dat dat altijd wat langer duurt dan je in eerste instantie denkt. Omdat je toch wat meer spullen hebt dan gedacht. Dus in plaats van te kort, boek liever een uurtje extra in. Ze berekenen toch alleen de daadwerkelijk gewerkte uren.

Nu gaan we dus ook wat beter inpakken dan de vorige keer. Toen hadden we veel los spul wat nog mee moest. Dit keer moet ik alles dus ook echt goed labelen!

Dus:
orde in de chaos:
de hele dag ben ik lijstjes aan het maken en afwerken. Om alles een beetje op een rijtje te houden.

Goeie verhuisdozen is ook geen overbodige luxe. Koop er genoeg! Het is fijn als je echt alle losse dingen gewoon in dozen kan gooien. En je niet hoeft te denken: we hebben er nog maar twee! Ik ga er dus morgen nog een aantal bij kopen….

Ga er vanuit dat je sociale leven even op z’n gat ligt. Verhuizen is namelijk super stressvol en vermoeiend. Als je eenmaal in je nieuwe huis woont, zie je je vrienden wel weer!

Geef aan PostNL door dat je gaat verhuizen. Terwijl ik dit schrijf, bedenk ik me dat ik dat dus nog moet doen. Vergeet ook niet je adres te veranderen in je accounts van verschillende webshops waar je geregeld wat besteld….

Geef ook aan bij je energie leverancier dat je verhuizen gaat, om afsluiting te voorkomen. Dat kost weer geld en is vooral veel gedoe om niks. Geef ze ook de meterstanden van je nieuwe woning (als je erin gaat) en je oude woning (op de dag dat je de sleuteloverdracht hebt) door!

Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk als dat kan en maak er wat leuks van als moeilijke dingen toch moeten gebeuren. Als je onwijs gaat stressen, voelen zeker de kinderen (en huisdieren) dat ook en wordt het er niet gezelliger op.

Organiseer een leuke housewarming als je eenmaal goed en wel gesettled bent. Niet meteen een week na de verhuizing, maar wacht er ook geen maanden mee, anders is het ook weer een beetje ongezellig. Als je nou een housewarming en een klusjesdag combineert, kunnen je vrienden mooi nog even helpen met wat laatste klusjes (lampen ophangen, stukje muur verven, dat soort dingen).

Als je binnenkort ook gaat verhuizen: heel veel succes! Het is niet niks!

Liefs, Sanne