Selecteer een pagina
Ja, dat was nog wel een ding. Het toilet zat eerst in het gangetje waar ook de trap is. Daar hebben we hem weggehaald. En het toilet zit nu waar de berging zat op de gang bij de entree. Daar kon ie prima naar verplaatst worden (zelfde water afvoer en toevoer werd gebruikt, maar dan nu aan de andere kant van het muurtje onder de trap). Dus we hebben nu een vrij grote plee! Past zelfs een kast nog wel in! Want waar heb je de ruimte anders voor nodig? Heel wijdbeens poepen en torens toiletpapier? Kan ook natuurlijk…. Maar wij gaan voor de kast waarschijnlijk…. 

Ik heb gekozen voor een donkere, marrakech sfeer. Op de muur zitten imitatie zelliges tegeltjes. De echte Marrokkaanse tegeltjes zijn heel erg duur en waren dan ook boven budget. Maar deze imitatie tegeltjes zijn ook prachtig! Ze zijn allemaal een beetje anders en dus imperfect, maar dat vind ik er juist zo mooi aan. De tegeltjes komen van www.tegeldeal.nl.

Eerst zaten er allemaal “fliepeltjes” op de tegeltjes. Deze zijn ter bescherming als de tegeltjes bij elkaar in een doosje zitten. Nog best een klus ze er allemaal af te krabben….

De muren boven de tegeltjes verfde ik eerst grijs, met de kleur: Gravel grey van Histor. Maar een donkere kleur was toch mooier nog. Dus ik haalde een donkere grijs, bijna zwart, bij Karwei.

De Marrokkaanse filigrain lamp van Presenthouse hing eerst in het trappengat, maar past natuurlijk helemaal in dit sfeertje!
Ook hing ik een spiegel van Home Stock op en twee lijsten met zwart wit foto’s van Bo en Jip.

De zwarte tegeltjes van www.tegeldeal.nl

 

Aan de muur bevestigden we een plankje met industriële steuntjes van de action (5 euro nog wat). Daarop staat een tajine mandje van By-Bazz en een deco olielamp van Presenthouse. Ook de lekkere geurstokjes van Mijnstijl staan erop. 

Op de vloer ligt vinyl van Beija flor. Het is een vloermat, die we op maat gesneden hebben voor in de toilet. Ook in de hal hebben we een vloermat van Beija Flor neergelegd. Het staat super mooi en past helemaal in de sfeer van het toilet. Ze hebben nog veel meer mooie vloermatten en ook voor tegeldessin en bijvoorbeeld muurstickers (voor achter de keuken) kan je bij ze terecht.

all pictures and styling: @enstijl

Als dit niet luxe toiletteren is, dan weet ik het niet meer! 

Liefs, Sanne