Selecteer een pagina

Heel vaak vragen mensen mij: hoe is dat nou? Een eigen B&B aan huis? Heel veel mensen zeggen ook dat ze dit ook zo graag ooit zouden willen. En ik dacht ook ooit dat ik dit het allerliefste wilde. Op de manier hoe wij dit nu hebben gedaan, dus aan huis en ik die alles zelf deed, zou ik het toch niet zo snel weer doen. Het is veel werk joh! Daar verkijken mensen zich echt op.

En daar had ik me dus ook echt op verkeken.

Het bijhouden van de kalender, het schoonmaken, altijd aanstaan en aanwezig zijn als de gasten aankomen, ontbijtje en alles op orde in de koelkast en in de kamer, de gastvrouw zijn en dat dan in je huis…. Is toch best pittig. Ik vond het schoonmaken vooral zwaar. Zeker als gasten maar 1 nachtje bleven. Ik wilde ook minimaal twee nachten doen bij een verblijf, maar ik wilde ook graag dat veel van mijn volgers een nachtje konden verblijven in de stijl van enstijl. Dus heb ik daarvoor wel het ene 1 nachtje mogelijk blijven houden.

Dat betekenden dus meest van de tijd dat mensen ook maar 1 nachtje kwamen. Soms wel vijf stellen 1 nachtje, achter elkaar. En dan was ik dus keihard alleen maar aan het schoonmaken en opruimen en vooral ook: de was doen. Want daar gaat best wat was doorheen dan. Beddengoed, badjassen, handdoeken, badmat.

Vaak was het ook onwijs leuk. Ik heb heel veel verschillende mensen in de airbnb verwelkomt. Met sommige mensen zelfs nog even gezellig een drankje gedronken en zelfs bekende influencers in mijn airbnb gehad, zoals Interiorjunkie en city mom. Dus ja, ik vond het wel echt een hotspot. Wat ook echt heel leuk was dat we dit konden aanbieden aan vrienden als ze hier waren geweest. Zo hebben we een aantal van onze vrienden ook een leuk nachtje weg kunnen serveren.

Dus ik ga deze plek sleep enstijl wel echt missen. Het is er zo heerlijk rustig, het bad is fijn en het bed is goed.

Maar nu is het bijna tijd voor een nieuw hoofdstuk: een nieuw huis. En daar hebben we geen plek meer voor een airbnb…. Dus dat tijdperk ga ik nu bijna afsluiten….

Liefs, Sanne