Selecteer een pagina
Nou, we hebben het ontdekt hoor: de plek voor het perfecte weekendje weg met kids. Tuurlijk houden Mari en ik van luxe, cocktails drinken en lekker eten in een stad. Beetje winkelen, beetje rondwandelen enzo. Daarom doen wij dat samen zo eens in de zoveel tijd. 

Maar Bo wil gewoon spelen. Alleen maar spelen. De hele dag. Met leeftijdsgenootjes het liefst. Want wij doen niet zo leuk mee, vindt hij, als hij wil spelen dat hij een superhond is of dat hij Pieter Konijn is…. En ik moet toegeven: daar heb ik ook niet altijd zin in. Zeker niet als je ondertussen een baby moet voeden en van alles en nog wat doen. 

Dus toen we een weekendje weg wilden met vrienden die ook twee kinderen hebben, kozen we niet voor een stad. We kozen voor natuur. Midden in de natuur. Midden in 1 van de mooiste stukjes natuur van Nederland nog wel: midden in de Veluwe, naast de Posbank. Daar ligt namelijk: Buitenplaats Beekhuizen. En dat is me toch een partijtje leuk! Bo was helemaal in z’n element hier en speelde met Lena (z’n beste vriendin) en Lucas (broertje van Lena) de hele dag bij de waterpomp en op de glijbaan. Met stenen dammen maken, water pompen, fietsen, rennen, glijden van de glijbaan, met de kabelbaan, het kon niet op! We sliepen hier in een gezellige, knusse superior pod.

Lekker vies worden, hoort erbij!


Een houten hutje (met vloerverwarming, lekker!!) met een tweepersoonsbed voor papa en mama, een eenpersoonsbed voor Bo en de mogelijkheid om daar nog een eenpersoonsbed onderuit te schuiven. Dat deden wij niet, want Jip slaapt lekker in een campingbedje. Maar dat paste er dus ook nog in! Wat er ook nog in zat: een badkamer met douche en toilet, een kitchenette met een magnetron en een zitje met krukjes waar je aan kan eten. Dat dat allemaal past! Handig! Maar het weer deed gelukkig goed mee en we hebben voornamelijk buiten vertoefd het hele weekend. En daar is het ook zo fijn! Elke tent of pod op de Buitenplaats heeft een veranda en een vuurschaal (lekker fikkie stoken!). Ook mag je er bbq-en.

Onze vrienden sliepen in een lodge tent, waar ook binnen een complete eethoek is, een luxe badkamer, een slaap compartiment met een groot twee-persoonsbed, een compartiment met twee 1-persoonsbedden en een keuken met een kookplaat en alles erop en eraan. Echt ideaal met kids! Die ruimte en toch het gevoel van kamperen en buiten zijn! Bo had nog nooit zo’n luxe douche gezien, die wilde hij thuis ook wel! Dat kun je niet van veel campings zeggen…. Nou is dit ook niet echt een camping, maar een glamping…. Maar toch!

Leuk details: kruikjes voor de nacht….

Zo hadden we dus gezamenlijk een lodge tent en een pod. En dat was heel erg gezellig. Samen eten, samen spelen en doordat de kids lekker hun eigen gang konden gaan op het terrein van de glamping, konden wij ook (een beetje) uitrusten! Want stiekem is ook dat cliche weer waar: als je kinderen het naar hun zin hebben, heb je het zelf ook naar je zin. Dus we hoefden het terrein ook gewoon echt niet af. Er was genoeg te doen zo in de natuur. Wel hebben we nog een even een wandeling vanaf de glamping naar een uitkijkpunt gemaakt. Daar heb ik weer even een angst van mezelf getrotseerd en klom ik helemaal tot boven aan een houten uitkijktoren. Blughhh…. Beetje misselijk en met hele zware benen kwam ik weer beneden: weer iets gedaan wat ik eng vind….

all pictures: @enstijl
In de buurt kan je naar Burger’s Zoo, heerlijk wandelen natuurlijk en nog veel meer dingen doen!

Pop-up restaurant Woodz is ook echt een super goede aanvulling voor de glamping. Het restaurantje (niet groot, maar met het terras erbij wel heel fijn!) ligt aan het begin van de camping. Bij de kabelbaan en de glijbaan. Dus ja: dan kan je dus lekker eten met uitzicht op je eigen kinderen, die spelen. Handig en leuk! Wel even reserveren, want best wel heel druk! Zeker met zulk lekker weer zoals wij hadden afgelopen weekend.

Het weer werkte heel goed mee, maar ik kan me voorstellen dat Buitenplaats Beekhuizen leuk is in alle seizoenen! Wat een heerlijke plek, voor de kids en hun ouders. Echt: het ideale weekendje weg met kinderen!

Hier komen we zeker nog een keer terug. Ik ben alweer aan het plannen….

Liefs, Sanne