Selecteer een pagina

Hoorn: daar waren we dus nog nooit geweest. Terwijl het echt niet zo ver is en we vaak genoeg te vinden zijn in die omgeving (de Beemster enzo). Maar Hoorn waren we tot nu toe niet in geweest. Tot afgelopen vrijdag. Want we sliepen een nachtje in het nieuwe Heavens and the Saint hotel in Hoorn. Een helemaal nieuw hotel, in een oude kerk. Toffe combinatie natuurlijk! In de grote kerk midden in Hoorn is nu dit prachtige hotel gevestigd. Mooie kamers en een goed restaurant erbij; echt fijn. Voor de deur vind je een aantal terrasjes en ook het terras van het hotel is echt leuk (daar hebben wij uiteindelijk s’avonds gegeten).

Vakantie boeken en kleurplaten blijken toch het middel te zijn waardoor de kinderen af en toe rustig in een restaurant kunnen zitten (dit was met het ontbijt), zodat ze niet altijd op een telefoon spelletjes hoeven te doen…. 😉

Wat een prachtig gebouw dit!

Het eten was heerlijk! En ook voor de kids hadden ze een menu.

Jip vond de glas in lood ramen prachtig! Dat wilde ze altijd al een keer van dichtbij zien (blijkbaar), zei ze. We hadden aangrenzende kamers. De kids in 1 kamer en wij. dat is wel zo handig.

Een stukje verderop ligt Schellinkhout. Een idyllisch dorpje, met boerderijen en alpaca’s. En daar is ook Oase Schellinkhout. Een nieuwe, fijne hotspot. Een mooie plek waar we de volgende dag hebben geluncht.

De stad is sowieso leuk om doorheen te wandelen. Langs de haven, verse vis eten…. Of een rondvaart doen in een bootje.

Je kunt ook naar “Oostereiland” wandelen, daar zit ook een hele nieuwe bioscoop. Er wordt gewerkt aan een tof stadsstrand in Hoorn. Genoeg te beleven dus!
all pictures: @enstijl

Hoorn en omgeving is dus top. En dan is Heavens and the Saint een hele goede uitvalsbasis waar je lekker tot rust kan komen. Een plekje waar we zeker nog een keer terug komen.

Liefs, Sanne