Selecteer een pagina
Jaja: een heuse “happy mom to be day”, daar werd ik laatst voor uitgenodigd door het PR bureau van Sabine van Zeijl.
namens Anita Maternity
Een dag op het strand zou het worden, dus lekker dichtbij. Op een zondag, met allemaal gelijkgezinden: zwangere vrouwen. Dus ging ik afgelopen zondag naar Safari Lodge in Zandvoort voor een dag die ik best een beetje spannend vond. Er stond een workshop hypnobirthing op het menu, een zwangerschapsmassage, een fotoshoot en brunch en workout. Anita is een lingerie merk. Dus ik had al allemaal scenario’s in mijn hoofd van de fotoshoot. Moet ik dan in bikini? Op het strand? Met m’n zwangere lijf? Of in lingerie?! 
Nou, even afwachten maar gewoon.
Aangekomen bij de strandtent zag ik meteen allemaal mooie, zwangere vrouwen. De een wat meer zwanger dan de ander. En voor sommigen was het de eerste keer zwanger, voor sommigen ook de derde keer bijvoorbeeld. Heel gevarieerd en toch allemaal een grote overeenkomst. Dat schept meteen een soort band. Gelukkig hoefde er dus geen ijs gebroken te worden.

We kregen een workshop hypbobirthing (Doutzen heeft dat ook gedaan!) van Georgine Kwakye. Ook al klinkt het een beetje zweverig, het wekte meteen mijn interesse. We deden een oefening met een ijsblokje en die vond ik echt apart. Anderhalve minuut moest je een ijsblokje in je ene hand houden, klemmend vasthouden. En proberen te ontspannen. Ik reageerde totaal zoals ik al verwacht had op het gevoel, op de pijn. Meteen raak ik een soort van in paniek, voel ik dat ik niet lekker wordt en misselijk wordt en licht in mijn hoofd. En als je angst hebt tijdens de bevalling (wat ik de vorige keer dus wel degelijk had….) gaat het niet goed. En dan duurt het dus lang en gaat er van alles mis. Dat kan deze bevalling anders, verzekerde zij mij. je kunt haar boek: “Ik ga relaxed bevallen” ook lezen en ik denk dat je interesse dan ook echt gewekt wordt! Ik ga er iig snel in beginnen!
Ik ga zeker even kijken of ik nog een workshop verder bij haar kan volgen.

Na de workshop was ik helemaal verrast door het effect en kon ik gelukkig eventjes wat eten. Een heerlijke brunch stond voor ons klaar, met een soep, een broodje en kwark met granola. Altijd fijn: lekker eten! 

Na de brunch werd ik gemasseerd. Dat vond ik al best heftig. Bijna bloot (onder een handdoek natuurlijk wel) gemasseerd worden met vijftien vrouwen eromheen. Ook al hoorde ik de stemmen van de vrouwen om me heen, toch kon ik me redelijk ontspannen en was de massage erg fijn!

En toen: de fotoshoot. Veel van de vrouwen gingen in badpak. Ik ben normaal een schijterd met in bikini naar het strand, doe dat nooit. Maar nu ik zwanger ben, denk ik steeds meer: de buik mag er zijn en je kan toch echt alleen maar een zwangere vrouw zien als je kijkt naar mij, dus waarom zou ik het niet een beetje extra laten zien?! Strakke shirtjes dus, voor het eerst in m’n leven. En nu dacht ik: fuck it, ik ga gewoon in de lingerie. Wat een durf opeens?! Had al spijt toen ik het gezegd had…. Maar goed…. Toch maar gewoon gedaan. Ook weer nogal een overwinning voor mezelf. En: de lingerie van Anita is mooi, dus dat scheelt ook wel!

gelukkig mocht ik m’n cowboy ibiza jas aan houden…. Want de achterkant van het broekje was doorschijnend, dus blote billen! Fotografie: 
Daarna weer een andere bh aangedaan. Een sportbh dit keer, met een bijpassende zwangerschapslegging voor de workout van Iedereenfit. Allemaal op een matje, work out doen. Dat viel me wel een beetje zwaar, eerlijk gezegd. Heb nog steeds pijn…. Maar goed, dat had ik wel kunnen verwachten met mijn lijf. Leuk was het wel! 

de brunch….
Allemaal het strand op in die sportbh en die legging in de storm voor een groepsfoto…. En toen met het zand tussen de tanden met heel veel goodies naar huis. 


Wat leuk om alle zwangeren te ontmoeten en wat ontzettend goed geregeld!

Heel erg bedankt voor deze fijne dag! Ook dank: @daphneponsteen voor video (zag al mooie dingen voorbij komen). 

Ik voelde me enorm zwanger en daaraan toegeven en er veel over praten voelt ook wel goed af en toe!


Liefs, Sanne