Selecteer een pagina
Haarlem:

Bij deze een blogpost over mijn favorieten in mijn woonplaats: Haarlem. Mijn hele leven woon ik al in Haarlem. Ik vind het er zo fijn. Ook tijdens mijn studententijd, toen ik een tijdje in Amsterdam studeerde, heb ik nooit echt de behoefte gehad om daar te gaan wonen. Onze vrienden wonen in Haarlem en mijn ouders ook. Ik vind de stad ideaal! Natuurlijk heb ik zo mijn favoriete plekjes en die wil ik graag met jullie delen. 
Shops:

Allereerst: Home Stock. Mijn favoriete woonwinkel. Niet alleen in Haarlem zit deze winkel vol nieuws en vintage, ook in Eindhoven, Rotterdam en Nijmegen hebben ze een filiaal. www.homestock.nl
bron: www.homestock.nl

pictures: @enstijl
Wat ik zo leuk vind aan Home Stock is dat ze elke keer weer nieuwe dingen hebben als ik er ben. Ik ben er natuurlijk regelmatig, voor mijn werk voor hen (ik doe de social media en maak vaak foto’s bij Home Stock) en elke keer word ik weer verrast. 


* In de Schagchelstraat 12 zit My Deer artshop. Ik ben er dus nog niet eens wezen kijken (ik schaam me….): maar de foto’s op instagram zien er prachtig uit, dus ik zou de winkel zeker niet overslaan.

* In de Schagchelstraat zit ook de ID-store. 

* Waar je echt mooie bloemen kunt kopen? Onder de boom (een goeie bloemist). En bij Klavertje Vijf in de Vijfhoek kan je ook altijd wel slagen.

Ook bij Jasmijn bloembinders is het zeker de moeite waard even binnen te lopen. Wat verder uit het centrum (namelijk aan de Zijlweg), maar ze hebben sinds kort ook een klein winkeltje ernaast geopend, met allerlei woonaccessoires, boeken en mooie hebbedingetjes.

* Uiteraard heb je ook alle grote winkels in Haarlem, waarvan de Sissy Boy wel een echt mooie vestiging heeft in Haarlem. En ook de Dille & Kamille in de Anegang is mooi ingericht!


Restaurants:

* Ik raad mensen altijd aan om langs Fortuyn te gaan. Zij hebben (nu alweer een tijd geleden) de boel verbouwd en het is een prachtige tent. Het eten is er lekker en vooral het eten uit de Josper oven (wat zo lekker ruikt, als je binnen komt al….) is een aanrader. De centrale plek midden in centrum Haarlem is ook fijn. Je hebt hier heel leuk uitzicht over de Grote Markt. 

* Een tijdje geleden alweer zijn wij wezen eten bij Popocatepetl. Als je van mexicaans eten houdt: zeker een aanrader. De kaart is zelfs veel veelzijdiger dan dat. Het zijn veelal kleinere, heerlijke gerechtjes, die je ook goed kan delen met elkaar. Ook de cocktails zou ik zeker aanraden! Lees de blogpost hier!

* Ik heb laatst met vriendinnen super goed gegeten bij Cafe Morris, aan het Spaarne in Haarlem.

Hier kan je lezen hoe ik het daar vond!

* Restaurant de Ripper. Het ligt een beetje verscholen, niet veel mensen kennen het eigenlijk zo als restaurant, maar de sfeer en het eten zijn er erg goed: bij Restaurant de Ripper. 

pictures: @enstijl
* Welk restaurant ik altijd aanraad als je als stelletje een fijn avondje uit wil: Diga.

* Voor lunch: de club sandwich bij de Dessertbar is heerlijk! En de naam zegt het al: ze hebben hier heerlijke desserts!

* Een lekkere pizza eet je bij: Nolita’s pizzabar in de Lange Veerstraat.

* Goeie burgers hebben ze bij Thrill Grill op de Oude Groenmarkt. De Oude Groenmarkt is sowieso leuk om overheen te lopen, zo langs de Bavokerk.
Een drankje:

* Zoals ik net al kan je bij Popocatepetl ook heerlijke cocktails bestellen.

* Ook kan je bij Fortuyn een lekkere gin tonic drinken.

* Een lekker Haarlems biertje kun je drinken in de Jopenkerk.

Slapen:

* De absolute aanrader om te overnachten in Haarlem is toch wel Boutique Hotel Staats
Wat heb ik hier veel mooie foto’s kunnen maken zeg! Alles was weer een foto waard.

* Ik ben er zelf niet geweest, maar ik heb van een aantal mensen gehoord dat Hotel I’m Local ook zeker een fijne plek is om een nachtje te logeren.

Ik vind Haarlem echt een leuke stad, niet alleen omdat ik er zelf woon. Toen we laatst gingen slapen in Boutique Hotel Staats heb ik de stad ook even met andere ogen bekijken, alsof ik toerist was in eigen stad en dan denk ik echt dat Haarlem een perfecte stad is voor een weekendje weg. Zeker als je ook nog het strand en de omgeving van Haarlem erbij pakt en nog wat leuke strandtenten af gaat.

Net buiten Haarlem:

In de zomer is Ubuntu echt aan te raden en ook tent6 en Safari Lodge zijn leuk. En in de winter heb je in Bloemendaal aan Zee een strandtent die het hele jaar blijft staan: San Blas (een mooie hoge tent) en natuurlijk Tijn Akersloot in Zandvoort aan Zee.
Ook schijn je lekker te kunnen lunchen bij Cote Heemstede. Net buiten Haarlem dus, maar wel de moeite waard, ook qua inrichting (let op: niet open op zaterdag en zondag!).

Genoeg te doen in Haarlem, dus maak dit rondje en je hebt mijn favorieten al in the pocket!

Veel plezier! 

Liefs, Sanne