Selecteer een pagina

Yes, de lancering van mijn magazine was ontzettend leuk en geslaagd! Afgelopen zondag was mijn lancering in de nieuwe winkel van The James in Haarlem (Schagchelstraat 39, Haarlem). Zij zaten eerst in de Kleine Houtstraat, maar verhuisden naar deze nieuwe locatie. De winkel is heel tof geworden en ik voelde me er helemaal thuis! Iedereen vond het ook een typische enstijl winkel, dus dat ik hier de launch had, paste helemaal!

Er waren bitterballen (de lekkerste ooit) van Friethuis La Petit (in de Warmoesstraat in Haarlem), er was cava, er was popcorn en erg leuke mensen en veel magazines. Veel mensen kwamen hier hun magazine persoonlijk ophalen en ik vierde dit moment ook met nog vrienden en familie.

Een stuk uit de speech die ik gaf zondag:

“Bijna tien jaar enstijl. Deze tien jaar enstijl waren een leerschool voor mij waarin ik heel veel beeld hebt gemaakt. Met mijn telefoon en mijn camera. Oefenen, oefenen oefenen. 

Tien jaar lang passeerden er meerdere verbouwingen en verhuizingen van ons zelf de revue. Dat was niet altijd even makkelijk. De stress en rotzooi die je hebt met verbouwen werkt niet heel optimaal op je gestel. Maar mari en ik flikten het wel. En we hebben er elke keer weer iets heel moois en eigens van weten te maken. En ik deed dat verhuizen natuurlijk ook voor jullie, mijn volgers. Dat begrijp je 😉

Ik mocht binnenkijken bij een hele hoop fijne mensen met prachtige, uiteenlopende interieurs. Elke keer weer anders, maar altijd was ik weer geïnspireerd. Heel bijzonder dat iedereen mij elke keer binnen liet in een belangrijk stuk van hun leven: hun huis. Want het kan soms best een beetje oppervlakkig lijken op instagram enzo: dat interieur wereldje. En het leven draait ook super helemaal niet om een mooi nieuw servies, of een designstoel of een nieuw kleurtje op de muur. Maar wonen is dan ook veel meer dan dat. Hoe woont iemand en wat zegt dat over de persoon? Als ik bij iemand thuis ga binnen kijken heb ik vrij snel ook vaak een goed gesprek met die persoon over hele andere dingen dan wonen. Dat is het leuke van binnenkijken bij mensen. Ik hoop dat dat door mijn foto’s al een beetje naar voren komt. 

In dit magazine komen een aantal van die mooie huizen voorbij. 

En ook zien jullie een ander deel van enstijl: de travel kant. Ik had zelf nooit gedacht dat ik uberhaubt een soort van traveller zou worden. Met dikke vliegangst waardoor ik al ziek werd als ik er aan dacht ooit te moeten vliegen (ja ik ben ooit van het gymnasium af gegaan omdat je in de vijfde klas naar Rome moest met het vliegtuig en ik dit niet mocht afzeggen van mijn latijn leraar….), had ik niet verwacht dat ik nu meerdere keren per jaar naar de mooiste plekken vlieg. Soms ook om daar weer binnen te kijken bij mensen trouwens. En soms voor het proeven van de sfeer op een hele andere plek dan thuis, foto’s te maken en nieuwe indrukken op te doen. Ik krijg er heel veel energie van. Ook dat zie je, denk ik, in dit magazine terug. 

Het maken van dit magazine ging weer lekker op z’n enstijls. Snel en impulsief en voordat ik had nagedacht over een goed automatiserend systeem voor de verkoop van het magazine (de betalingen en het opslaan van alle adressen) had ik heel enthousiast al mailtjes eruit gegooid met een betaallinkje. Die verliep natuurlijk na een X aantal betalingen dus moest er een nieuwe aangemaakt wordt. En weer een nieuwe. En zo heb ik ook eerst bijna 400 mailadressen overgeschreven uit berichtjes op instagram en uit de mail en bijna 400 adressen uit zitten typen…. Kan allemaal veel beter en handiger en slimmer. Ja. Maar goed, dat is nou eenmaal niet hoe ik het doe. Kan ik maar beter een beetje gaan accepteren. 

Wat er dus wel van terecht komt? Van al dat impulsieve, rare gedoe van mij? Een heel mooi magazine. Waar ik erg trots op ben. Ik heb het met veel liefde gemaakt. Voor mezelf, maar zeker ook voor jullie. Ik hoop echt dat jullie het mooi vinden en er fijn doorheen kunnen bladeren. 

Bedankt lieve Mari, voor je hulp en dat je soms even de insta husband moet uit hangen. Bedankt lieve Bo en Jip, voor het model staan op sommige foto’s en het maken van een aantal foto’s ook. 

Bedankt aan iedereen waar ik mocht binnenkijken en mocht fotograferen. En A special Thanks aan Hanne en Vera van the James dat ik mijn lancering hier mocht houden. Heel bijzonder om dat op deze prachtige plek te kunnen doen! 

Bedankt voor jullie support en ik hoop dat jullie me de komende tien jaar weer zullen blijven volgen op enstijl.

Liefs, Sanne

foto’s zijn van: Sanne Koblens (instagram)