Selecteer een pagina
Alweer meer dan een week geleden is het nu dat we verbleven in het super coole Generator Hostel in Amsterdam. Gelegen aan het Oosterpark, of eigenlijk in het Oosterpark in een voormalig pand voor Hygiene van tropische ziekten. Dat wist ik niet, maar dat stond op de gevel…. Weer wat geleerd! 

We konden de auto parkeren bij het prachtige pand en hebben toen ingecheckt in kamer 347. Een ontzettend mooie kamer, want: een heel gaaf, groen uitzicht op het park. Met ramen van boven tot beneden heb je echt het idee dat je slaapt in het bos ongeveer. Wat cool! Echt bijzonder.


Vorig weekend was het lekker weer, dus we hebben lekker gewandeld door het park nadat we ingecheckt waren. In Oost heb je ontzettend veel leuke tentjes. Ga vooral even langs bij Maxwell, Bar Bukowski, en Bar Botanique (lekkere pizza’s). Drink vooral ook even een Gin Tonic in de hotelbar van the Generator. Die is namelijk ook erg gezellig. In het auditorium kun je cocktails drinken en er worden vaak leuke evenementen georganiseerd. Een bier proeverij, een filmavond, spelletjes of voetbal kijken: het kan allemaal! En zo ben je in een hostel nooit echt alleen als je dat niet wil. Je kan altijd de mensen opzoeken op die manier!

Statig, prachtig gebouw in het Oosterpark….

In het cafe serveren ze ook lekkere pizza’s! My favourite!

Zeker een aanrader voor als je in Amsterdam op een bijzondere locatie in Oost wil overnachten. De volgende ochtend hebben we ontbeten in het souterrain. Een fijn, vers ontbijtje. 

Mooie styling in de lobby/restaurant

Een ontbijtje in het souterrain.

Waking up in the park….


In Oost is zoveel te ontdekken, denk dat we echt nog wel een keer terug gaan! Naar het Generator Hostel, dat trouwens op veel meer plekken in de wereld zit! Dus wellicht gaan we op deze manier nog meer steden zien….