Selecteer een pagina
Hoe handig en makkelijk is dit: de nieuwe verf: Mooi Makkelijk van Flexa.
Ik ben fan van dit soort handige dingen. Ik heb nogal last van veranderdrang, dus ga geregeld met de kwast over een muur of meubel heen. Bij deze verf van Flexa hoef ik niet eerst grondverf te gebruiken! Dat scheelt weer een stap en dat is snel en makkelijk en goed voor mensen met weinig geduld…. (ik dus).

Waarom ik enthousiast ben?

Ten eerste: de verpakking. Geen geklooi met messen of schroevendraaiers tussen het blik en de deksel proberen te krijgen. Gewoon een plastic emmertje/bakje met een makkelijke deksel, die ik ook weer afsluiten tussen projecten door.

Ten tweede: het is makkelijk en sneller. 
Ga stap voor stap te werk, precies zoals het op de verpakking staat.
– Eerst ontvetten/reinigen. 
– Dan licht opschuren.
– Dan ontvet en reinig je het nog een keer.
– Dan ga je met de verf aan de slag!

Ik had deze stoel een tijdje terug gekregen van mede instagrammer Marina van Maanen en hij zit lekker en het is een tof model! Alleen de kleur (donkergroen) past net niet helemaal goed bij ons aan de eettafel. Wat wel bij ons interieur past is: wit. Mooi wit in dit geval. Dat is de kleur die ik gekozen heb voor dit “stoel-projectje”. 

Je kunt kiezen uit tien kleuren. Deze staan op de site en op de Flexa Mooi Makkelijk kleurkaart. Daarop is te zien dat er verschillende kleuren wit zijn. Ik ging voor Mooi Wit (de witste wit die er tussen zit).
Naast deze tien kleuren is Flexa Mooi Makkelijk ook nog te mengen op de mengmachine  bij je plaatselijke bouwmarkt in heel veel lichte en donkere kleuren.

De lak is extra sterk en krasvast en stootvast en makkelijk reinigbaar en daardoor erg geschikt voor meubels. Hij kan op allerlei ondergronden worden aangebracht. Dus ook op dit stoeltje (met een soort fineer hout….) kon het!

DE stoel waar het allemaal om draait….

DE verf waar het allemaal om draait….

Zal ik er voor de verandering een keer iets onder leggen als ik ga verven binnen?

Stap 1:
Ontvetten/reinigen.

Stap 2: schuren….

Stap 3: weer reinigen/ontvetten….

Komt troep vanaf….

Stap 4: verven….

Stap 5: laten drogen….

En tada: stoel is klaar!

En hij past zo helemaal mooi in ons interieur en aan de eettafel.

pictures: @enstijl
Wat zal ik nog meer allemaal gaan wit verven met deze makkelijke verf….

Liefs, Sanne