Selecteer een pagina
We gaan regelmatig samen een weekendje weg, mijn vriend (ik blijf hem toch zo noemen) en ik. Als ik hem mijn man noem, voel ik me meteen heel oud. Dus dat doe ik niet.

Maar goed, met z’n drietjes gaan we niet zo vaak echt een nachtje weg. Wel soms naar het vakantiehuisje, maar niet naar Amsterdam.  Lekker dichtbij en zeker ook met kinderen kun je er een super leuke dag hebben! Artis stond op het programma. Ik had zegeltjes bij een supermarkt gespaard, waardoor we gratis naar binnen konden. Joepie! 

Maar niet voordat we gebruncht hadden bij TEDS. Brunchen vind ik sowieso een top concept. En zeker als je een beetje brakkig bent (zoals wij dus) van een feestje de avond ervoor, komt brunchen goed van pas. Bij TEDS kun je de hele dag brunchen: ideaal! All day brunch. Vanaf 08.00 uur in de ochtend tot 17.00 uur s’middags kun je er terecht voor allerlei heerlijke brunch gerechten en drankjes. Eieren in alle soorten en maten en manieren (denk egg’s Benedict, egg’s Norwegian, gepocheerde eieren, roerei, gekookte eitjes, omelet), french toast met bacon en banaan (dat had ik dus!), cereal en sandwiches. Echt veel keus en allemaal lekker. Ik zou elke dag wel willen brunchen! Zeker ook bij TEDS. Aan Bo werd ook gedacht: lekker kleuren terwijl hij een croissantje at en zo konden wij redelijk relaxed onze brunch met mimosa (prosecco met jus d’orange) verorberen. Een goede bodem gelegd bij een heel gezellig tentje in de Bosboom Tousaintstraat: een straat die heel rustig is en prachtig om te zien! 

(kijk: Bo vond het toppie bij TEDS)
Artis is altijd leuk en zeker met mooi weer. Wat het dus was gisteren, op een zondag. Dus het was vooral ook heel erg druk in Artis. Er was zo’n enorme rij bij de wc’s, dat ik het ongeveer heel Artis heb opgehouden en bij de zeeleeuwen pas moest ook Bo naar de wc…. Dus toen zijn we wel even gegaan en omdat Bo liep te springen en zeggen: “oh nee, ik moet echt, echt, echt” mochten we vijf mensen voor en ik ben toen ook stiekem heel snel toch even gegaan. Bedankt Bo! Als dank daarvoor heeft Bo voor het eerst in z’n leven “poppertjes” (poffertjes) gegeten daarna.

Nou, na een aantal uur in Artis viel Bo natuurlijk super in slaap in de auto. Dat was wel een beetje te verwachten. Hij slaapt nooit meer tussen de middag, al een hele tijd niet meer. Maar heel soms, als we gaan autorijden, slaapt hij nog. En dan is het geen goed idee hem wakker te maken, dus dat doen we dan ook liever niet. Dus dan maar rijden naar de andere kant van Amsterdam Oost (waar Artis is), naar het Westerpark. Daar aangekomen werd Bo uit zichzelf wakker met de woorden “ik vind crackers kjekker (lekker)”. Dus crackertje gegeten en toen met de step het Westerpark door gecruised. Even wat gedronken bij een tentje daar, want van steppen krijg je dorst en daarna met de auto dan eindelijk naar het hotel waar we zouden gaan overnachten. Hotel V aan de Fizeaustraat


Het hotel is nog net geen twee maanden open, maar nu al een hotspot en ook het restaurant staat bij veel mensen op het lijstje om te gaan eten. En dat is helemaal terecht. Restaurant the Lobby is heel mooi, stylish ingericht en het eten, wat in een open keuken bereid wordt is echt heel goed! We hebben er s’avonds in de bar wat gegeten. De bar leek ons toch iets meer geschikt met een kind van drie en dat bleek heel goed te doen! De flammkuchen (die je nu steeds vaker op de kaart ziet en eigenlijk soms lekkerder is dan een pizza) is een aanrader en zeker die met spicy pork. 
Bo heeft er ook lekker van gegeten.

Bo vond het heel erg “cool” om in een hotel te slapen met ons. Hij wilde eerst op het bankje in de kamer slapen en die dan tegen het bed aangeschuiven. Maar toen hij daar lag met een kussen en een handdoek als deken over zich heen vond hij het toch alsnog gezelliger om tussen ons in te slapen. 


Wat echt fantastisch was: het ontbijt. Een a la carte ontbijt zie je niet zo vaak, maar is eigenlijk wel echt heel erg fijn! Je bestelt gewoon precies wat je lekker vindt en wordt bediend en hoeft niet zelf langs het buffet. Weer eieren besteld en wentelteefjes (lekker) en Bo kreeg de Amerikaanse pannenkoekjes en fruit. 

Na een fijn ontbijt mijn vriend afgezet bij z’n werk in Amsterdam (www.soundsright.nl) en zelf door gereden naar de kringloopwinkel in Amsterdam Noord. Daar een enorme terracotta pot gescoord, dus kon niet beter!
Heel leuk om te zien hoe zo’n ventje ook echt kan genieten van zo’n dagje en nachtje weg met ons. Ook in Amsterdam kun je met kinderen dus goed een dag en nacht spenderen. Als je maar wel even een buitenspeelmoment (steppen in het Westerpark en naar Artis) inlast en ergens gaat eten waar kinderen welkom zijn. En welkom was hij zeker bij deze plekken die we zondag hebben aangedaan in Amsterdam. Zet maar op je lijstje! Hier komen we zeker nog een keertje terug!

Liefs, Sanne