Selecteer een pagina
Ik ben inmiddels echt een ervaringsdeskundige als het gaat om verhuizen. Dat kan ik best over mezelf zeggen toch?

We zijn nu in drie jaar tijd drie keer verhuist en we hebben vier keer een verbouwing gehad.
Twee verbouwingen in ons huis in de Clercqstraat, een grote verbouwing in de Overtonstraat en nu gaan we weer naar de Leidsebuurt een behoorlijke verbouwing aan in het nieuwe huis.

Heel veel mensen zeggen: waar begin je aan?! 
Maar ik vind het ook leuk. Ik krijg er ook energie van. Tuurlijk is het vaak ook heel stom, lastig en onhandig en heb ik het dan op sommige momenten helemaal gehad. Maar het eindresultaat haalt over om het weer te gaan doen.

Ik kan jullie inmiddels ook een aantal goede tips meegeven:

– zorg voor verhuizers. Het fijnste is een verhuisbedrijf. Mocht dit te duur zijn, zijn er altijd wel vrienden te vinden die willen helpen. Kijk dan of je een busje kan huren of iemand weet met een aanhanger of busje.
– zorg ervoor dat de dozen goed gelabeld zijn. In ieder geval moet er op staan waar de doos moet komen te staan. Ik was er tijdens de verhuizing ook bij om aan te wijzen waar de dozen en spullen moesten komen (maar dat was omdat ik dus niet alles goed gelabeld had….)
– stop zoveel mogelijk in dozen, ook losse kleine troep. Daar zijn de verhuizers echt blij mee, want dan kunnen ze het beste stapelen.
– Zorg voor een doos die je inpakt met de dingen die je nodig hebt voor de eerste nacht in je nieuwe huis. Met een telefoonoplader, je tandenborstel, tandpasta en natuurlijk een fles prosecco om te proosten op de eerste nacht in het nieuwe huis. Zo ben je niet, na een vermoeiende verhuisdag, nog naar al dat soort dingen aan het zoeken.
– maak een goede planning. Het scheelt zoveel als je per dag uitschrijft wat er moet gebeuren en door wie.
– zorg ervoor dat (als je een overbrugging hebt) beide huizen een opstalverzekering hebben. Een opstalverzekering voor je nieuwe huis is verplicht, dus regel dit op tijd!
– bel tijdig je energieleverancier om de verhuizing door te geven. 
– geef ook een verhuizing door bij postNL, zodat je pakketjes en tijdschriften wel goed geleverd worden. Ook moet je je nieuwe adres doorgeven in je instellingen van webshops. En bij apps als thuisbezorgd enzo.
– regel zsm een parkeervergunning bij het nieuwe huis (als dit nodig is), anders wordt het parkeren voor de klusjesmannen een dure grap….
– de eerste dagen is het totaal ok om eten te bestellen. Dat hebben wij nu ook een paar avonden gedaan en dat is wel zo handig. Ik had echt totaal geen puf meer om zelf te koken namelijk.
– maak kennis met je buren en zorg voor een klein presentje als excuses voor de overlast die ze gaan ondervinden aan de verbouwing. Zo begin je meteen op goeie voet. Onze buren waardeerden het allemaal heel erg en zeiden dat niemand zich eigenlijk ooit had voorgesteld. Ze waren blij!
– Houd het eindresultaat voor ogen. Probeer te visualiseren hoe het huis eruit ziet als je er woont en lekker op orde is, zo houd je de spirit erin om door te gaan.
– als je een nervous breakdown krijgt en even onwijs moet janken, schrik daar dan niet van. Het hoort er helemaal bij. Herpak je zelf daarna en probeer weer door te zetten. Het is zwaar, maar meestal is het het wel waard!

Succes als je binnenkort gaat verhuizen….! Misschien heb je iets aan deze tips. Zet em op!


Liefs, Sanne