Selecteer een pagina

Ik ken Ilse via instagram. Nou, eigenlijk herkende ze mij van instagram op een rommelmarkt in Haarlem een paar jaar terug (super cool om herkend te worden!) en sindsdien hebben we contact via instagram. En nu mocht ik, bofkont die ik ben, ook haar mooie huis fotograferen voor mijn blog.

Ilse (45) woont hier met vriend Lionell (44), zoon Daan (11) en dochter Linn (7). Ze wonen hier sinds december 2016. Daarvoor woonden ze in Amsterdam, maar ze wilden meer lucht en buitenruimte en Ilse wilde dolgraag dichtbij de zee en duinen wonen. “Dat voelt als thuiskomen”, zegt ze. Dat gevoel herken ik altijd goed! Haarlem is wat dat betreft ideaal.

Aan tafel zit Ilse het liefst, om te werken, eten, knutselen en borrelen. En sinds de veranda er is, is dat trouwens ook echt een favoriete plek.
Deze muur heeft Ilse zelf gecreëerd. Het zijn eigenlijk geen oude bakstenen, maar deze zijn gegoten in een mal en zo heeft Ilse zelf deze muur gemetseld. Toen ze in Amsterdam woonden hadden ze een bakstenen muur en om dat sfeertje een beetje naar dit huis te halen, ging ze dus zelf aan de slag.

Het ontwerp en het uitdenken van de keuken, badkamer en de toiletten en de sfeer in elke kamer komen uit de koker van Ilse. Ook verven doen ze zelf (muren en kozijnen!). “En Lionell vindt het leuk dingen uit te werken die ik bedacht heb”.

De keuken is een ikea keuken. Het geld was een beetje op. Maar dit ziet er toch fantastisch uit! Ook door de messing greepjes (die zijn van: ) en het blad met betonciré.
Een grote wens voor de keuken is nog: een messing kraan.

De tuin is fijn joh, lekker breed en ruim. Lionell heeft zelf de overkapping in elkaar geknutseld! Top! Ook het slopen van de schuur die er daarvoor stond, hebben ze zelf gedaan.

Op de eerste verdieping is de slaapkamer van Lionell en Ilse. Een pallet van grijs tonen maakt de slaapkamer heel rustig.
 En hier bevindt zich ook de slaapkamer van dochter Linn.

Ze is gek op eenhoorns. Maar laten we eerlijk zijn: wie niet? Eenhoorns zijn gewoon cool!

Ik ben het dan ook totaal eens met deze quote boven het bed van Linn.

 
Eenhoorns zijn Linn dus dierbaar. Het meest dierbare item in huis voor Ilse is het gereedschapskistje van haar vader. Die heeft het ontdaan van verfresten en ze sleept het al sinds haar 18e overal mee naar toe.

De badkamer is boho en botanic te noemen. Ik ben nooit zo goed in het omschrijven van een stijl, maar zo zou ik het persoonlijk omschrijven. De messing kranen waren een grote wens van Ilse. Het kost wat, maar het is wel echt een eyecather: een mooie kraan.
Helemaal boven is de kamer van zoon Daan. 

En daar is ook de werkplek van Ilse. Vanaf hier werkt ze aan styling plannen voor klanten. Ook voor anderen doet ze de dus de styling van huizen. Toen ik haar vroeg wat ze het leukste vindt aan haar vak, zei ze: “ik vind het leukste dat je een identiteit aan een ruimte kan geven. Als ik voor mensen een interieurplan mag maken, losse items voor ze mag zoeken of een kleur bepalen in huis en men zich daardoor (nog meer) thuis gaat voelen”.
Ilse heeft echt een zwak voor planten. “Ik heb er ruim 100….”. Ook vergane bladeren en gedroogde bloemen zie ik veel terug. En ook heeft ze een zwak voor oude kasten en lades waar ze andere kasten van kan laten maken door Lionell. Zo zijn ook het bureau voor Daan ontstaan, de chillhoek van de kids bovenop oude ladeblokken en de werkkast boven in de werkkamer van Ilse.

all pictures: @enstijl
Over tien jaar woont ze, als het aan haar ligt, in ieder geval nog steeds dichtbij zee en in of rondom Haarlem. Als het niet in dit huis is, dan wellicht in een huis met nog wat meer tuin en natuur eromheen. “Maar dan wil ik ook een hond”, zegt ze.

Dat komt vast goed!

Bedankt Ilse, voor je gastvrijheid! 
En we komen elkaar zeker snel weer gezellig tegen!
Liefs, Sanne