Selecteer een pagina
We zijn weer een week verder.
Af en toe werd ik compleet, helemaal gek. Van de kinderen. Dan twijfelde ik of ik überhaupt wel gemaakt was voor het moederschap, kwamen de muren op me af, draaide ik bijna door. En sommige dagen was ik weer de leukste moeder en maakte ik pannenkoeken met een gekleurde regenboog (van gekleurde poedersuiker) erop. 

De contrasten waren weer groot.

Wij ontdekken Nederland. Nederland is mooi joh!
We maken bijna elke vrije dag, als we met z’n viertjes zijn de hele dag ritjes. De Beemster hebben we nu een aantal keer bezorgd, Noord-Holland (bij Bergen en Schoorl enzo), rondom Abcoude heb je prachtige stukken. Als het dan lekker weer is, stappen we soms heel even uit als we geen mensen zien om de benen te strekken. Maar meestal rijden we eigenlijk alleen maar rond. We hebben de afgelopen twee maanden een elektrische auto op proef lease gehad en daarmee toeren is super fijn. De auto moesten we vandaag weer inleveren helaas…. Dus daar balen we wel erg van. Een ritje in onze gewoonlijke lease auto kan natuurlijk heel goed. Dus dat zullen we de komende tijd gaan doen.

Mari heeft de kast op de tweede verdieping gefixt. Er stond een stellingkast is, maar dit was niet handig en ook echt niet mooi.
Dit (met planken die hij op maat heeft gezaagd) is een stuk beter.

Het houtwerk op de tweede verdieping heb ik geschuurd. Wat een werk hee….

Ik vind dat thuisnaarschool.nl
toch wel een uitkomst.
Bo heeft er echt niet altijd zin in en vindt het af en toe saai. Ook mist hij zijn vriendjes en vriendinnetjes van school. 
Vooral Lena, z’n beste vriendin. Dus daar videobelt hij af en toe mee.

Maar thuisnaarschool.nl zorgt er wel voor dat hij heel af en toe eventjes zelfstandig werkt zonder dat ik er steeds naast moet zitten.
Dus dat heb ik deze week weer een aantal keer voor hem aangezet.

Ik zelf heb vanuit huis gewerkt vroeg in de ochtend of in de avond, als Jip nog sliep en Bo een filmpje keek. Mari is een aantal dagen naar kantoor geweest. Waar hij nog steeds geen klanten ziet en contactloos werkt.

Een vriend van ons bakt zelf desembrood. Dat bracht hij langs en zette het met afstand voor de deur. Kaasfondue met dat brood was dus het ding.

Ook hebben we vorige week een voordeur portret shoot gehad door fotografe Jesje Veling. Dit was erg leuk en ook meteen een leuk sociaal iets. Iets wat ik zelf en zij ook erg gemist hadden.

 Wat me ook even aan het fotograferen van de voordeur heeft gezet:


Mijn moeder mist ons volgens mij vooral het ergste. Ze wordt er echt verdrietig van en dat is heel vervelend om te horen.
Ik snap het ook wel.
Normaal gesproken was Jip en ook ik een aantal keer per week bij mijn ouders.
En nu dus helemaal niet.
Eventjes zijn we langs gereden vorig weekend om op zeker 2 meter afstand buiten bij hun op de stoep even te kletsen. Dat was het dan. Maar het is alsnog iets.

Erg balen: eind mei zouden Mari en ik naar Zakynthos (Griekenland) gaan, met z’n tweetjes en daar had ik dus echt zo’n zin in.
Maar dat zit er nu niet in. Ik mocht (zonder wijzigingskosten) bij Transavia mijn vlucht om boeken. Het verschil betaal je dan wel.
Dus dat werd bij betalen.
We hebben het nu verzet naar eind september.
Het zal mij benieuwen of we dan wel kunnen gaan. En of de kids dan ook alweer bij opa en oma kunnen logeren en we dus ook echt met z’n tweetjes kunnen gaan…. Naar dit hotel:

Ja, daar had ik dus best zin in.
En natuurlijk is het helemaal niet belangrijk in zo’n gekke tijd en enge tijd als dit.
En hebben veel mensen veel grotere problemen. Maar balen mag wel toch?

Hoe lang zal dit allemaal nog gaan duren jongens? Ik kan me zelf niet voorstellen dat de scholen alweer open gaan na de meivakantie…. Maar wellicht gaat Nederland het voorbeeld van Denemarken hierin volgen? Daar zijn de scholen van de week weer open gegaan na een maand dicht te zijn geweest.
Maar hoe moet dat gaan? Met al die ouders op het schoolplein die hun kinderen komen ophalen? Je mag niet samen scholen en dat is op zo’n schoolplein toch wel erg lastig.
Ik ben benieuwd….

Het zal nog niet zo snel allemaal weer normaal zijn denk ik.

Sterkte jullie allemaal! Houd vol!

Liefs, Sanne