Selecteer een pagina
Daar zijn we dan, weer een weekje verder. In thuis quarantaine.
We hebben het weer geflikt.

Vorige week hebben we een nachtje geslapen in een appartement aan zee bij Strandhotel Zoomers. Dat was erg fijn. Er was niemand en we hebben echt kunnen genieten van de zon en een zo goed als leeg strand. En een prachtig appartement….

Het valt me nog wel redelijk mee. Ik werk natuurlijk sowieso veel vanuit huis en ik ben sowieso heel veel alleen met de kinderen.
Maar de uren school mis ik wel hoor. En ook nog lesgeven en ondertussen een peuter vermaken…. Is een best heftige combinatie.

Af en toe komen de muren idd op me af en zijn die kinderen enorm irritant en vliegen ze elkaar in de haren. Of als ze elkaar niet in de haren vliegen, vinden ze elkaar juist erg leuk en dan is het ook gillen en lawaai maken met z’n tweetjes.

Dat is eerlijk gezegd sommige dagen wel erg zwaar.
Weet niet of het aan de volle maan begin deze week lag, maar ze waren behoorlijk irritant, de kinderen en ik trok het eventjes heel erg slecht.

Maar goed: het heeft weinig zin om chagrijnig te zijn en te blijven. Dus: maken we op dat soort dagen graag een trip door Nederland met de auto. En dan speelt Bo een game op zijn telefoon of de nintendo en soms slaapt Jip dan even of ze eet een eierkoek. Dan is het wel te doen….

Van de trampoline die we besteld hebben voor in de tuin wordt gretig gebruik gemaakt. Bo en Jip springen er het liefst samen op, maar dat wordt dus steeds gegil of toch weer hoofden stoten enzo en janken. Dus dat mag niet meer…. Als een politieagent zit ik er dan naast, te timen. Twee minuten mag Jip springen, twee minuten mag Bo springen.

De hangmat (die totaal verkleurd is) heb ik weer neer gezet en dat is nu de “pommel”, wat zoiets betekent als schommel….. Volgens Jip.

Ik zie veel knoppen in de mooie plant in onze tuin tegen het huis aan!

De deuren verfde ik in een taupe achtige kleur. Ze waren wit. En ik weet eigenlijk nog steeds niet wat ik nou beter vond….

Jip lijkt elke dag weer groter te worden. Dat is wel echt leuk om te zien.
Ze kan ook goed zelfstandig spelen in de tuin.
Dus gisteren had ik zomaar even een kwartier voor mezelf!

Bo heeft het af en toe wel moeilijk hoor. Hij is thuis heel perfectionistisch en maakt het niet altijd even makkelijk voor zichzelf en voor ons. Huilen en drama als hij een foutje maakt met zijn schoolwerk en constant bevestiging en goedkeuring vragen aan ons. Als hij een opdracht voor school maakt, wil hij het liefst dat een van ons constant naast hem zit en dan vraagt hij bij elke letter of hij het goed doet (niet overdreven). Dus dat is heel vermoeiend en daar moeten we echt een weg in zien te vinden. Het is natuurlijk ook wel moeilijk, zeker voor hem, nu alles zo anders is allemaal….


Het is natuurlijk wel degelijk een luxe dat we nu een tuin hebben en dat het lekker weer is. Als het constant zou regenen zou het wel een ander verhaal zijn hoor, denk ik.

Het paasweekend zal ook wel even gek zijn en anders dan normaal de komende week.
Thuis kan je natuurlijk onwijs aan de slag gaan met eieren beschilderen. Misschien ga ik dat zelf ook wel even doen?
Er zijn talloze paas knutsel dingen te vinden op Pinterest.
Een wandeling zal iedereen wel willen doen. Dus misschien is dat niet een heel goed idee op plekken waar veel mensen komen.

Wij verstoppen eieren in de tuin en verder doen we er niet zoveel aan.

Wat doen jullie dit jaar aan Pasen?

Dit weekend bestellen we weer iets bij een lokaal restaurant. Via deliveroo kan je heel veel restaurants vinden die nu tijdelijk ook thuis bezorgen of waar je kan afhalen.

Goed weekend!

Liefs, Sanne