Selecteer een pagina
En weer een week voorbij.
Gaat best wel snel eigenlijk.
Een week voor dat de intelligente lockdown begon en de scholen ook dicht gingen, was Bo al een week ziek. Dus we zijn nu al dik zes weken (bijna zeven) thuis. Er zijn echt ups and downs. Vooral downs…. Maar soms een up.

Afgelopen week zijn we even een paar nachtjes naar een Airbnb in de Rijp geweest.
Even een “change of scenery”, een andere omgeving en veel buitenruimte. Zodat de kids super konden spelen buiten.

Dit heeft ons wel goed gedaan. Kinderen lagen wel elke avond laat op bed omdat dat dan altijd weer wennen is.

Maar het was wel echt fijn.
Mari is dinsdag en donderdag vanuit daar naar z’n werk gegaan. Dus toen hebben wij ons alleen (zonder auto in een dorp….) vermaakt.

In de tuin heb ik een stukje muur wit geverfd wat eerst grijs was. Mari heeft de muur in de tuin kaal gebikt en schoon gemaakt met de hogedrukreiniger. Alles hebben we zo klaar gemaakt voor de klusjesman die de muur gestuukt heeft van de week. 


En er werd een bankje gemaakt, die ook mee gestuukt is. Het is heel cool geworden. Meteen heel anders zo!

Dinsdagavond heeft de regering bekend gemaakt dat de scholen weer open gaan op 11 mei. Na de meivakantie dus….
Ik vind dat prettig, maar ook een beetje dubbel. Hoe kunnen ze nou precies alles weten over de besmetting van kinderen? Echt niet elke ouder met een snotterend kind belt de huisarts op om te zeggen dat zijn of haar kind wat klachten heeft. Dus misschien hebben wel veel meer kids het gehad of dragen het zonder al te veel klachten bij zich. Dan zal het besmettingsgevaar wel minder zijn, maar niet nihil. Dus, ik vind het een beetje spannend.
Ook de ouders die elkaar toch gaan zien op het schoolplein met ophalen en brengen…. En het “gevaar” voor de juffen is natuurlijk iets om rekening mee te houden.

Maar aan de andere kant ben ik dus heel blij hoor. Bo mist school wel echt. En hij functioneert veel beter bij de structuur en het ritme van school en de lessen van juf. Het is toch heel anders om les te hebben van je eigen moeder dan van de juf….

Dus voor hem zal het wel goed zijn. Ik ben benieuwd hoe de school (met grote klassen….) het gaat vorm geven.

Ook twijfel ik wel om Jip meteen weer na 11 mei naar de peuterspeelzaal te laten gaan…. Ook voor haar is dat natuurlijk leuk, maar het is niet echt noodzakelijk. Dus waarom zouden we dan weer extra snot en gedoe opzoeken bij zo’n opvang….?

Hoe denken jullie daarover?

Liefs, Sanne