Selecteer een pagina

We zijn weer een week verder hoor.

Nu is het vrijdag en maandag gaan de scholen weer beginnen. Bo gaat dan om de dag een dag naar school. Dat betekent dat hij volgende week twee dagen gaat en de week erop ook (ivm Hemelvaartsdag). Jip mag ook naar de peuterspeelzaal vanaf maandag. Normaal gesproken gaat ze twee ochtenden in de week en dat is erg fijn, want geeft best wel wat tijd eventjes aan mij voor mezelf.

Maar ik twijfel. En ik twijfel. En ik vind het opeens toch allemaal best een beetje spannend eigenlijk…. Ze gaan op de peuterspeelzaal niet verschonen, 1,5 meter moet in acht gehouden worden, met halen en brengen is er een heel schema met allemaal regels. Allemaal dingen die een meisje van twee nog niet begrijpt….
Donderdagavond zijn er weer nieuwe versoepelingen aangekondigd door de overheid.
En ik heb er een erg dubbel gevoel bij.
Vanaf 1 juni mogen de terrassen weer open en mag je daar met maximaal 30 man zitten als er 1,5 meter zit tussen iedereen. Tja, heel erg fijn natuurlijk voor de horeca die het zo zwaar heeft. Maar toch: ook wel snel opeens.
Het openbaar vervoer mag wel, maar dan moet je verplicht een mondkapje dragen. Je kan weer naar de kapper en vanaf 1 juli mag de horeca ook binnen weer open (mits de 1,5 meter wordt aangehouden).
Ten eerste vraag ik me af of dit haalbaar is.
En ten tweede vraag ik me of iedereen nu niet weer los zal gaan. Iedereen weer naar school, naar de winkels, uiteten…. Is dat nou wel zo handig?!
Ook vond ik deze bubbel en het kleine wereldje van alleen wij viertjes steeds thuis (en Mari ook vaker thuis) meestal wel prettig eigenlijk. Natuurlijk was het pittig.
Bo en Jip zijn samen soms een soort wervelwind en als iedereen compleet overprikkeld is hier (gebeurt best vaak) was het soms niet uit te houden.
Maar dat de invulling van je dagen en weekenden zo simpel is als jezelf thuis vermaken, een ritje maken en buiten zijn met het gezin was eigenlijk zo gek nog niet.
Je leert er ook weer dingen van. Mari wil bijvoorbeeld graag wat meer vanuit huis gaan werken. Ook als de crisis weer voorbij is.
Dat zegt hij nu he 🙂 Maar het is een goed streven denk ik.
Sowieso zullen veel meer mensen denk ik erachter komen dat vanuit huis werken zeker productief en fijn is.
Dus toen ik de persconferentie zag donderdag, was ik niet zozeer blij. Ook heel fijn natuurlijk dat er weer wat meer “mag”, maar het beangstigt me ook….
We zullen zien hoe het zal gaan straks weer op school.
Afgelopen week hebben we weer veel tijd door gebracht in de tuin. Heel fijn!

Ook heb ik veel geverfd in huis en daardoor heb ik nu een peesontsteking in mijn pols. Minder fijn!
We maakten weer veel ritjes, door Noord-Holland. Ik zal mijn ritje tips nog wel een keertje delen hier ook.
We kwamen met een foto van ons op RTL nieuws. Jesje Veling heeft een deurportret van ons gemaakt laatst en zij was daarmee in het landelijk nieuws! Top toch?
En we hebben gebbq-t in de tuin. Ook dat was fijn!

pictures: @enstijl

Dus: dat was deze week.
Ben erg benieuwd hoe het volgende week gaat….
Liefs, Sanne