Selecteer een pagina
Deze week was eigenlijk nog wel te doen. Ik kon niks, omdat ik ziek was en nog steeds ben. Dus wij zijn daadwerkelijk al twee weken binnen en in thuis isolatie. Het is behelpen hoor. Bo verveelt zich behoorlijk, maar hij begrijpt wel de ernst van de situatie en ziet dit zeker niet als vakantie. Hij kan zich wel toegeven aan het feit dat we niks kunnen. Natuurlijk baalt hij er wel onwijs van en hij zei gisteren dat hij zijn vrienden en vriendinnen van school mist. Misschien daar ook een een groeps facetime sessie opzetten?

Thuis werken met twee kleine kinderen is ongeveer onmogelijk.
Mari is dan ook nog wel een aantal dagen naar kantoor gegaan. In de auto, alleen op kantoor (geen klanten en alleen maar contact met klanten op afstand) en in de auto weer terug.
Ik werk een beetje thuis tussen alles door, zoals ik dat eigenlijk normaal ook doe.

Irritaties thuis lopen soms wel lekker hoog op, kids vliegen elkaar in de haren. Maar goed, je zit dan ook wel erg veel op elkaars lip. Dus echt gek is het niet….

Wat kunnen we dan nog wel?

Nou, in de tuin zitten. Nu het zonnetje af en toe schijnt en de lente officieel is begonnen, kunnen we fijn af en toe eventjes buiten zitten. In de tuin werken kan ook en ik ga ook zeker weer wat doen in de tuin, als ik me weer beter voel.

Als ik weer beter ben, gaan we zeker proberen elke dag even buiten te wandelen in het bos, zonder contact met andere mensen. Volop de natuur in dan maar! Ook met de fiets. Fietsen is goed. Mijn Dolly bakfiets zal zeker veel gebruikt gaan worden, de komende tijd.

Ik heb van de week eten online besteld bij de Lindenhoff. Wij gaan wel eens daarheen in Baambrugge, maar nu is het natuurlijk ook erg belangrijk dit soort bedrijven te supporten. Ook is het wel handig als het thuis bezorgd (voor de deur neergezet, contactloos) wordt. Dus ik ga daar dit weekend lekkere dingen mee koken in onze keuken.

We hebben veel geknutseld thuis. 


Online webshops in kinderspeelgoed zijn er genoeg. Dus probeer het te kopen bij de kleine ondernemer.
Ik had klei gekocht. Nou, dat zag er na 4 minuten allemaal hetzelfde uit in de kleur: licht groene poep. Maar toch: wel fijn even kleien….
Bo heeft lesjes gevolgd via www.thuisnaarschool.nl. Hij vond het af en toe een beetje saai, maar vooral ook leuk! We hebben dit weekend weer even contact gehad met vrienden via facetime. Erg gezellig.

We hebben grote oma (mijn schoonmoeder) en mijn ouders (kleine oma en opa Terek) en kaartje gestuurd via omapost.nl Met de code: COROMAPOST kost een kaartje sturen 1.75 euro. De oma’s vonden het super leuk! Normaal zien ze hun kleinkinderen vaak, ze passen veel op en dat kan nu niet meer…. Dus dan maar via deze weg ze laten weten dat ze veel voor ons betekenen.

De bloemensector wordt onwijs hard geraakt door deze crisis, dus koop eens een extra bloemetje voor de ouderen (in een verzorgingstehuis bijvoorbeeld). Zij mogen geen bezoek ontvangen momenteel, dus is een bloemetje een wel hele welkome gift.

Ook hebben we van de week pizza’s besteld bij ons favoriete restaurant in Haarlem. Zij bezorgen nu (net als veel andere restaurants) en zo kan je toch nog genieten van je favoriete eten (maar dan thuis) en support je ook de horeca, want die hebben het echt heel zwaar in deze tijd.

Vrienden van ons kwamen net met toeters en ballonnen aan het raam zwaaien en hebben een tasje met cadeautjes voor de kids aan de deur gehangen. Vet leuk om te toch nog even te zien en voor de kinderen was het erg leuk om op die manier te merken dat er aan ze gedacht wordt en dat we zo toch een beetje samen zijn.

Ook heb ik op instagram een mini cursus fotografie voor kids bedacht. De opdrachten vind je in mijn stories. Ze staan ook in de hoogtepunten op instagram, op mijn feed.
Doe je ook mee?

Nou, ik ben benieuwd hoe we er volgende week bij zitten. Jullie ook?

Zet em op allemaal! Stay safe, stay home and flatten the curve.

Liefs, Sanne