Selecteer een pagina

Jullie weten volgens mij allemaal wel dat onze huidige keuken van superkeukens is? En dat de keuken erg goed bevalt? Het zal daarom ook niet echt als een verrassing komen dat we weer voor een superkeukens keuken gaan voor het nieuwe huis! Ik ben zo enthousiast over de nieuwe keuken. Wel moeten we nog even tot eind maart wachten. Dat betekent een maand zonder keuken…. Maar van afhalen en eten bestellen en knakworstjes uit de magnetron is nog nooit iemand slechter geworden toch? Ja…. Wel dus. Maar dat terzijde.

Een keuken ontwerp begint (voor mij in ieder geval) met heel veel pinnen op Pinterest.

En het maken van een moodboard. Welke sfeer wil ik graag in de nieuwe keuken?

Met deze informatie en beelden ben ik weer naar de winkel van superkeukens geweest en heb daar heel veel mooie dingen gezien…. Te veel eigenlijk. Dus dat maakte de keuze niet zozeer makkelijker. Een keuken moet passen bij het huis. Qua sfeer en ook qua afmetingen natuurlijk. Dus dat is belangrijk voor in het begin: ga kijken wat er bij het huis en de ruimte past. Bij ons komt de keuken in de oude hal van de school. Waar nu nog de toiletjes zitten en waar vroeger een oud keukenblok dienst deed als plek om de kwasten te wassen van de kunstenaar (de oom van Mari) die hiervoor hier woonde, gaan wij de keuken plaatsen. Twee keuken gedeeltes. Aan elke zijde van de hal een stukje. Een stuk van 2.40 m aan de kant van de raampjes (uitkijkend de tuin in) en een wat langer gedeelte aan de andere muur. Spoelen en de vaatwasser aan de kant van de raampjes en koken en de afzuigkap enzo aan de andere kant. We hebben er dit keer weer erg opgelet dat de “routing” van de keuken klopt. Wat heb je nodig en wanneer? En wat is qua route door je keuken heen handig? We gaan dit keer voor een losstaande retro look koelkast. Die kunnen we dan ook nog eens ergens anders neerzetten, mocht dat handiger blijken te zijn.

In de winkel had ik een mooie combinatie uitgezocht en is alles voor me uitgetekend. Dat zag er nu al top uit.

Toch wilde ik nog even overleggen en er even over nadenken. En het liefst eventjes het een en ander zien in ons nieuwe huis…. Nu door de lockdown de fysieke winkels van superkeukens dicht zijn, hebben ze iets nieuws bedacht: een afspraak aan huis is nu mogelijk! Dus dat is wel echt heel fijn!

Michelle van superkeukens is ook bij mij langs geweest om te kijken of de frontjes die we hadden uitgezocht goed zouden passen. Maar al snel kwamen we er achter dat ze veel te donker waren voor de best wel donkere ruimte in ons huis. De keuken komt namelijk in de hal, zoals ik al zei. Geen enorme ruimte en dus helaas niet heel erg licht. Daarom wisten we vrijwel meteen toen we de frontjes zagen in het nieuwe huis dat we voor een lichtere variant moesten gaan.

Dus dat gaan we doen. Lichte fronten en een keramiek (wat donkerder) blad. En ja, ik had eventjes wat accessoires meegenomen naar de winkel (dikke tip) om te kijken of het passend zou zijn….

De 3d tekening hebben we inmiddels binnen en ook de VR bril (die je erbij krijgt als je je keuken besteld bij superkeukens) hebben we al uitgeprobeerd! Te gek en ook wel een beetje gek om zo door je toekomstige keuken te lopen.

Ik heb zoveel zin in eind maart en dat de keuken komt! Het wordt echt mooi denk ik….! Ik ben in ieder geval heel erg enthousiast.

Ben je benieuwd?

Liefs, Sanne