Selecteer een pagina

Ons nieuwe huis is niet zomaar een huis.

Het is een oude school.

Een gemeentelijk monument.

Heel leuk allemaal, maar eigenlijk ook niet…. Het is namelijk vooral veel rompslomp en gedoe en extra kosten. Blijkt nu wel.

De gemeente moet overal vergunningen voor geven. Om die aan te vragen moeten wij tekeningen (heel gedetailleerd allemaal….) laten maken door een bouwkundige. Zij moet de aanvraag dan indienen bij de gemeente. Zij kost geld. En de leges kosten geld. 

En we moeten gewoon een hele tijd wachten en hopen dat we die vergunningen ook krijgen. Zodat we de plannen, zoals we ze nu hebben, kunnen doorzetten. Ik wil graag alsnog wel eind februari verhuizen…. Dus op een gegeven moment moeten we het toch echt gaan doen. Het gaat namelijk om het dak, een doorbraak van een muur en het plaatsen van een pui. Het dak moet helemaal vervangen worden. Dat is echt niet goed meer. Dus ik kan me ook niet voorstellen dat ze dat afketsen omdat het wel degelijk beter is voor het pand. De structuur van een school moet bewaard blijven. En dat willen we ook. Maar vooral de wc’s weghalen (een aantal) en een pui plaatsen…. Dat zijn best wel grootse dingen in de verbouwing. Dus ik hoop dat het allemaal kan doorgaan en dat de klussers daar zsm mee aan de slag kunnen.


De klussers beginnen nu in ieder geval met slopen van wat er al gesloopt mag worden (plafonds enzo en wat tussen muurtjes….) en dan wachten we op akkoord voor de rest….

Ik houd jullie op de hoogte!

Liefs, Sanne