Selecteer een pagina

Ik kwam per toeval dit account tegen op instagram. En ik dacht meteen: dat huis wil ik graag fotograferen! Dus ik heb Mariëtte (hier kan je haar volgen op instagram) toen gelijk een berichtje gestuurd en wat bleek: ik was welkom om foto’s te komen maken. Jeeh!

Op een zonnige dag ging ik dus naar Amsterdam Noord. Wat een mooi stukje Amsterdam dit, heel groen. Het verraste me helemaal! Het een huis ook! Heel bijzonder! Lekker veel ruimte en de hele sfeer is overal goed doorgetrokken.

Mariëtte Ruggenberg (36) woont hier nu sinds juli 2023. Zelf wel behoorlijk wat geverfd, maar het meeste is gedaan door een team van vakmensen. Wel heeft ze het hele huis zelf ontworpen en gestyled. Je kan haar volgen op instagram en daar staan ook alle bedrijven waar ze mee samen gewerkt heeft aan dit huis!

“Het huis straalt rust, warmte en sereniteit uit. Het voelt als een geheel omdat alle ruimtes met elkaar communiceren. Ik heb namelijk dezelfde soort materialen en kleuren terug laten komen. De badkamer heeft bijvoorbeeld dezelfde lades als de keuken. En in het gehele huis werk ik met verschillende tinten beige (ton-sur-ton) en contrastkleuren voor de levendigheid. Ik heb gewerkt met natuurlijke materialen en dat kun je voelen. Zo is de vloer van klei, de muren van kalk en de keukenbladen, badkamers en toilet van mineraal stucwerk (een combinatie van kwarts, schelpjes en parelmoer). Verder heb ik gekozen voor ronde vormen en oude bouwmaterialen, zoals de deuren, messing kranen, oude vazen, waardoor het huis “ziel” krijgt en een uniek karakter.”

Beneden bevindt zich de praktijk ruimte. Hier worden sessies gegeven, hier wordt gewerkt. Een heerlijke, lichte ruimte met uitzicht op het groen van de tuin.

De keuken beneden is hetzelfde soort van opgezet als de keuken op de 1ste verdieping. Prachtig met die hout en stuc combinatie!

Als we dan boven komen is daar weer een hele fijne, grote ruimte. Hier woont Mariëtte zelf. Beneden werk, boven wonen. Ideaal toch?! Weer is er hier in deze keuken gebruik gemaakt van de combinatie hout met stuc. Dat werkt beneden goed, maar boven dus ook 😉

Het design voor de kast bedacht ze zelf. Erg tof dat ook aan de zijkanten gedacht is!

Dit is wel echt de favoriete spot in huis van Mariëtte. “Hier kan ik zowel naar het vuur kijken, als naar het water. De bomen die dansen in de wind en s’avonds de sterren.”

all pictures: @enstijl

“Ik wil heel graag een weelderige groene daktuin met bloemen en een jacuzzi creëren, maar die investering kan ik pas dit jaar weer doen”.

Toen ik haar vroeg waar ze zichzelf ziet wonen over tien jaar, antwoordde Mariëtte:

“Nog steeds hier! En wellicht een huisje aan de zee/in de bergen dat ik zelf heb ontworpen? Een huis waar binnen buiten is en buiten binnen”.

Dat zijn de mooie dromen! Ik volg je graag!

Dank voor de gastvrijheid en het binnenkijken in je mooie huis!

Liefs, Sanne