Selecteer een pagina
Ja, daar is ie dan weer hoor: de binnenkijker bij mij thuis. Bij mij, Sanne van www.enstijl.com

Tja, het zoveelste huis in redelijk korte tijd. We zijn dan ook vaak verhuisd de afgelopen jaren. 

Dus, wie wonen er?
Sanne (34), Mari (34), Bo (6) en Jip (2)
en katten Snoet (14), Moos (13) en Witje (1).
Waar: een herenhuis in Haarlem, dichtbij het centrum.

Dit huis past ons goed. 
We hebben het helemaal eigen gemaakt, vind ik zelf. De verbouwing duurde ongeveer 2 maanden en dat hebben we en ze best wel snel gedaan. Onze vaste klusjesman Jeroen heeft weer een hoop gedaan, we hebben ook weer gewerkt met de elektriciën die ook in ons vorige huis van alles gedaan heeft. Ook hebben we met een ander klus team gewerkt, daar ben ik ook best tevreden over. Maar ze waren erg duur…. En een aantal dingen waren raar en niet mooi afgewerkt. Die zal ik volgende keer (….) niet weer bellen denk ik. Ook hebben we het berekenen en plaatsen van de draagbalk constructie weer door een ander bedrijf laten doen. Dat is ook weer echt een vak apart.


We wonen hier nu sinds eind januari en eerlijk gezegd hebben we sinds we hier wonen helemaal niet meer aan ons vorige huis gedachten. Aan de garage woning. Ik had verwacht dat ik het daar erg zou missen. Maar ik ben misschien toch niet meer snel zo gehecht aan een plek. De avond van de verhuizing had ik bijna alles al ingericht en voelde het huis meteen als ons “thuis”.

De pavimento vloer van Molitli ligt in de hal en in de woonkamer. Het is een prachtige, warme vloer in de kleur: Sandman.

Het kunstwerk aan de muur is van Art in Return.

De stoelen aan de tafel zijn van Household Hardware. De tafel is van Must Living (verkrijgbaar bij de Troubadour).

Ook de kandelaar op tafel is van Household Hardware.

Geen idee wie dit is, maar hij stond wel leuk zo op de foto….
De enorme plant is een strelitzia nicolai XL. Hij groeit zelfs helemaal tot het plafond…. De plant staat in een pot van Van Hees Design.

Deze enorme kast is van Van Dijk en Ko en vonden we  bij Loods5. Precies de goeie maat en kleur!

Laatst hebben we de tuin aangepakt. We hebben een aantal muren laten stuken en een bank (van 80 cm diep en 3 meter lang) mee laten stuken met de muur. Zo heb ik geprobeerd een echt Marrakech sfeertje te creëren.

De witte wisteria (de blauwe regen, maar dan in het wit) bloeit prachtig en groeit bijna door de hele tijd heen. Een natuurlijke overkapping heb je eigenlijk op deze manier!

De matraskussens zijn van Household Hardware. Handgemaakt in Marokko en toch echt de mooiste in hun soort.

In ons vorige huis waren veel muren wit. Daar heb ik in dit huis niet voor gekozen. Eigenlijk is nu bijna geen 1 muur meer wit. Mijn stijl veranderd dus steeds toch wel met elk huis.

De begane grond hebben we grondig verbouwd. Twee dragende muren werden gesloopt en er werd een draagbalk constructie geplaatst. Dat is de pilaar die in de keuken staat.
Zo is er een grote woonkeuken ontstaan. 
Ook hebben we beneden een speelkamer met een bank en een tv (en al het speelgoed) voor de kinderen.

De ensuite deuren zaten al in het huis en hebben we ook geverfd in de kleur Mushroom van Vestingh die we heel veel gebruikt hebben in ons nieuwe huis.
De keuken is van superkeukens. Het is een keukeneiland geworden, met plek voor koken en spoelen en veel lades. Daarnaast hebben we ook een hoge kast (verwerkt in de muur) voor de ovens (ja, twee ovens….), de koelkast en de vriezer en nog wat lades en kastruimte. De muur achter de keuken is bewerkt met betonciré Base Beton van Stone Age, in de kleur: oat. Het effect is heel cool, ruig geworden en dat past helemaal bij het sfeertje wat ik wilde neerzetten.

De houten jaloezieën zijn van Inside blinds. Dat is allemaal maatwerk. Ook de rest van de raambekleding (het meeste) in huis is van Inside blinds.
De kozijnen in de woonkeuken zijn zwart geverfd in de kleur: Pure Black van Vestingh. De muur rond de kozijnen is geverfd in de kleur: Coffee Addict van Vestingh.

Op de eerste verdieping bevindt zich eigenlijk “onze woonkamer”. De “grote” woonkamer. Daar hebben we een fijne plofbank staan van De Troubadour. Daar kijken we series en kijken we naar de haard. De haard hebben we op maat laten maken en erin laten zetten. De houtkachel die de vorige bewoners hadden, vonden wij niet zo. Deze past er veel beter bij. Het geeft een heerlijk sfeertje: zo’n houtkachel! De schouw, van natuursteen, zat er ook al in. En ook de visgraatvloer lag hier al. Ik wilde die in eerste instantie wit verven. Maar dat hebben we toch gelukkig niet gedaan. Wel hebben we de vloer laten opschuren (meerdere keren) en behandeld met een matte, transparante vloer coating van Vestingh. Ik was bang dat het hele sfeertje wat te “volwassen” zou zijn voor ons. Maar hee: turns out: we zijn ook volwassen. En de sfeer is heel warm en chique geworden.

 Het portret van de kinderen hing ook al in ons vorige huis. Het is gemaakt door Eeffkids en ik heb het laten afdrukken bij More than Canvas en laten inlijsten door Verno.com
De lamp op de schouw is van HK Living. De berber mandjes voor de schouw zijn van Household Hardware.

Van zwarte zelliges (ook van Household Hardware) maakte ik zelf een soort plaat voor voor de houtkachel. 

Ook onze slaapkamer bevindt zich op de eerste verdieping.
De lamp naast het bed maakte ik zelf van een lampvoet van H&M Home. De kap nam ik zelf mee uit Marrakech.

Het sprei op bed is een wollen pompondeken van the Souks. De poef (beni ouarain) nam ik mee uit Marrakech. De oude riad deuren naast het bed heb ik kunnen overnemen van een styliste die ze weer uit Marrakech had.

Het kleed op de vloer komt van the Barefoot Traveller.


Deze muur verfde ik met nuance muurverf van Le Noir et Blanc (verkrijgbaar bij karwei) in de kleur: Mud Grey.

Op de tweede verdieping zijn de kinderkamers. Het was eerst 1 slaapkamer met een inloopkast. Daar hebben we twee kinderkamers van gemaakt. Er is dus een muur geplaatst en een deur gemaakt. Jip slaapt dus eigenlijk nu in de kast. Maar het is een heel fijn kamertje geworden, met een velux raam. Dus ze heeft niks te klagen. De vloer is zwart vinyl (van de Kwantum), de grote giraffe kocht ik via bol.com en het bedje en het kastje vond ik tweedehands. Het kastje zelfs gratis langs de weg (en verfde ik zwart).

Ook daar verfden we de muren en het plafond weer met de kleur Mushroom van Vestingh. Het hemeltje boven het bed is van numero74. Sowieso is dat een van mijn favoriete merken voor de kinderkamers.

Het maantje en sterretje aan de muur nam ik mee uit Marrakech. Het berber kleedje op de vloer nam ik ook mee uit Marrakech. Fijn die souvenirs!

Bootje’s kamer is ook heel fijn geworden. Hij wilde een woestijnkamer. Nou, dat sfeertje heb ik een beetje proberen neer te zetten. De kleur op de muur is Brown Wood van Vestingh. De kleur van de lambrisering zat er al op toen we het huis kochten.

De vier kameeltjes van hout nam ik de laatste keer dat ik in Marrakech was voor Bo mee.

Het bed heb ik gekocht in de shop van vtwonen. Linnen beddengoed is van H&M Home.
De boot is eigenlijk een vlieger en is van Hapticlab.

De badkamer hebben we eigenlijk voor een groot deel vernieuwd. Het sanitair hebben we zo gelaten. Maar de tegels die er in zaten vonden we niet mooi en ook het glazen, ronde douche scherm was niet echt naar mijn smaak….

Molitli ging aan de slag en heeft de tegels geëgaliseerd en daarover heen beton mortex in de kleur: LM aangebracht. Ook maakten ze een wandje met een nisje (als douche wand) en het geheel is zo mooi geworden!

all pictures and styling: @enstijl

Ook hebben we nog een washok en een rommelhok in huis. Die ga ik maar lekker niet laten zien. Want daar is het dus echt altijd een bende. Dus niet bedoeld voor deze blogpost in ieder geval.

Bij deze: dat was ons huis in een aantal plaatjes!

Heel binnenkort komt ook de home tour in ons nieuwe huis online bij interiorjunkie. Altijd heel leuk om ons huis door de ogen van iemand anders te zien. En zeker door zo’n getalenteerd fotografe als Elisah….! Dus ik ben benieuwd!

Ik hou je weer op de hoogte!
Bedankt voor het binnen kijken!

Liefs, Sanne